ONU s-a trezit în sfârșit și admite că Hamas a comis crime

ONU s-a trezit în sfârșit și admite că Hamas a comis crime Artistă ucisă de teroriştii palestinieni / Sursa foto Instagram

ONU s-a trezit în sfârșit și admite că Hamas a comis crime. Organizațiile internaționale care pretind că apără drepturile femeilor trebuie să denunțe violența sexuală oriunde se întâmplă să apară.

După o dezgustătoare perioadă de tăcere a ONU în privința violențelor la care au fost supuse femeile din Israel de către teroriștii Hamas în cursul pogromului din 7 octombrie, organizația a admis în sfârșit că există „motive rezonabile de a crede că o violență sexuală asociată conflictului [...] inclusiv viol și viol în grup” a avut loc.

Ostaticii teroriștilor palestinieni, supuși în continuare la violență sexuală

Raportul a constatat de asemenea că e posibil ca ostaticii israelieni sechestrați în Fâșia Gaza să fie supuși în continuare violenței sexuale. Dar de ce a avut nevoie ONU de atât de mult timp pentru a c recunoaște crimele?

Organizațiile internaționale care pretind că apără drepturile femeilor sau care organizează campanii contra violenței sexuale în contextul conflictelor au dovedit o stranie reticență de a condamna atrocitățile comise de Hamas.

Ne puteți urmări și pe Google News

Crimele și violurile ar trebui condamnate indiferent cine le comite

Cu siguranță că, dacă preocuparea ta e tratamentul la care sunt supuse femeile, ar trebui să denunți actele violente și criminale împotriva lor, indiferent cine se întâmplă să fie făptașul.

Dar, nu se știe de ce, Israelul e tratat diferit, chiar și în condițiile în care e „destul” de limpede că populația lui a fost victima unor crime oribile. Dar țara trebuie să se facă luntre și punte pentru a combate dezinformarea privind evenimentele din 7 octombrie.

ONU s-a făcut că nu vede ororile teroriștilor palestinieni

Oficialii ONU sunt în prezent ocupați cu obținerea unui armistițiu „crucial” în Gaza cu ocazia Ramdanului [sărbătoare religioasă islamică - n.trad.], dar negocierile sunt dificile.

Se pare că Israelul ar fi refuzat să-și trimită delegați la Cairo, din cauză că Hamas a refuzat să prezintă o listă cu ostaticii care mai sunt în viață, printre care femei, copii, bătrâni și bolnavi.

Cu greu s-ar putea afirma că nu e o solicitare rezonabilă, iar refuzul teroriștilor de a o satisface atestă faptul că nu poate exista o pace pe termen lung atât timp cât această grupare încă mai există.

De fapt, obiectivul pe termen mai lung al Israelului de a destructura organizația teroristă rămâne în continuare cel corect. Repetarea ororilor din 7 octombrie nu poate fi permisă vreodată.

(Editorial The Telegraph: Traducere: Andrei Suba/RADOR RADIO ROMÂNIA)