Secrete NATO, distribuite pe site-urile de matrimoniale. Anchetă la nivel înalt

Secrete NATO, distribuite pe site-urile de matrimoniale. Anchetă la nivel înalt Sursa foto: Arhiva EvZ

Informații clasificate NATO au fost publicate, după ce un oficial al Forțelor Armate Americane le-a trimis pe un site de matrimoniale. Bărbatul riscă acum 10 ani de închisoare.

Planuri Secrete ale NATO au fost făcute public pe un site de matrimoniale. Cel care a dezvăluit informațiile sensibile ale Organiziției Nord-Atlantice este un angajat al Forțelor Aeriene Americane și riscă acum mulți ani de închisoare.

Fapta bărbatului poate avea consecințe grave dat fiind faptul că informațiile sesnsibilie NATO fac referire și la războiul din Ucraina.

Secrete NATO, publicate pe un site de matrimoniale

Pe numele lui David Franklin Slater, angajatul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite este un locotenent-colonel în rezervă și a fost degleat în Offutt, Nebraska. Prin prisma funcției pe care a ocupat-o, Slater a avut la dispoziție informații NATO clasificate Top Secret. La începutul acestei luni, Sltater a fost acuzat de faptul că a dezvăluit informații clasificate ce țin de siguranța națională.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorii federali au arătat în rechizitoriu că fostul cadru militar a obținut o autorizație de securitate Top Secret în intervalul august 2021-aprilie 2022. De asemene, potrivit retetesivedete.ro. .

Informații NATO dezvăluite pe site-uri de matrimoniale

NATO. Sursa foto: Julius Kielaitis | Dreamstime.com

Locotenentul riscă 10 ani de închisoare

Procurorii au reușit să demonstreze cum fostul militar a desconsiderat în mod vădit clauza de confidențialitate și a dezvăluit informații secrete unei femei care ar fi pretins că este din Ucraina. Bărbatul a merst atât de departe încât la un moment dat s-a tranfsormat în consultantul femeii respective pe chestiuni de război.

„Apropo, tu ai fost primul care mi-a spus că membrii NATO călătoresc cu trenul. Abia acum (seara) informația a fost anunțată la știrile noastre. Ești iubirea mea informator secret! Cum au fost întâlnirile tale? Cu succes?” a întrebat femeia.

NATO

NATO / Sursa foto: Dreamstime.com

Militarul a desconsiderat în mod vădit clauzele de confidențialitate NATO

Femeia a solicitat constant inormații sensibile, interzise de altfel publicului larg. Pentru faptele sale fostul sergent-locotenent, David Franklin Slater, poate sta până la 10 ani în spatele gratiilor. FBI a stricat povestea de dragoste dintre femeia din Ucraina și soldatul american. Bărbatul a fost deservit legii pe 2 martie.

„În momentul în care oamenii încalcă încrederea acordată lor în scopul protejării țării, aceștia pun în pericol întreaga securitate națională”, a declarat agentul FBI Eugene Kowel.

În scenariul în care instanța îl găsește vinovat, militarul care a dezvăluit informații NATO top secrete riscă o pedeapsă de zece ani de închisoare. De asemenea va primi o amendă de un sfert de milion de dolari pentru fiecare cap de acuzare, potrivit Daily Mail.