Prima zi de primăvară, cu temperaturi ridicate în Republica Moldova

Prima zi de primăvară, cu temperaturi ridicate în Republica Moldova Sursa foto: Arhiva EVZ

Vreme calmă, azi, în Republica Moldova, azi, 1 martie, în prima zi de primăvară. Temperaturile rămân ridicate și în unele zone sunt șanse de ploaie

Tendința temperaturilor ridicate, începută în Republica Moldova, în a doua jumătate a lunii februarie, continuă. Astăzi, 1 martie, de Mărțișor, mercurul din termometre va atinge valori cuprinse între 11 și 13 grade Celsius, după cum au informat meteorologii. În unele zone, în centrul țării și în sud, cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei și există șanse de apariție a precipitațiilor.

În nord, sud și sud-est, vor fi alternanțe între perioadele însorite și cele înnorate. La Chișinău și la Bălți se vor consemna 13 grade, la Cahul și Briceni vor fi 12, iar la Ștefan - Vodă, valoarea maximă ajunge la 11 grade. În ceea ce privește minima, ea va fi de 3 grade Celsius, conform meteorologilor.

Primăvara debutează cu vreme caldă în Republica Moldova

Cerul se va menține înnorat sâmbătă, în prima zi de weekend, iar sorele își va face apariția duminică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Azi, în România, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în prima zi a lunii martie.

Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor. Va ploua local în regiunile sud-vestice (la altitudini mari în zona montană aferentă vor fi precipitații mixte), iar dimineața și noaptea în est și sud-est pe alocuri va fi ceață.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -1 și 8 grade.

În București, valorile de temperatură vor fi mai ridicate decât normele specifice în prima zi a lunii martie, astfel că maxima va fi de 13…14 grade și minima de 3…4 grade.. Cerul va fi înnorat în mare parte din interval, iar vântul va sufla în general moderat.

Iată ce temperaturi se vor înregistra în cele mai mari orașe:

Vremea în Brașov: 6 °C / 15 °C Vremea în Iași: 4 °C / 14 °C Vremea în Cluj Napoca: 3 °C/ 18 °C Vremea în Constanța: 6 °C/ 12 °C Vremea în Bacău: 4 °C/ 13 °C Vremea în Timișoara: 8 °C/ 16 °C Vremea în Oradea: 5 °C/ 17 °C Vremea în Sibiu: 7 °C/ 17 °C Vremea în Giurgiu: 4 °C/ 17 °C Vremea în Galați: 5 °C/ 17 °C Vremea în Arad: 7 °C/ 18 °C Vremea în Piatra Neamț: 5 °C/ 15 °C Vremea în Ploiești: 6 °C/ 16 °C Vremea în Pitești: 5 °C/ 16 °C Vremea în Buzău: 7 °C/ 18 °C