Circulația în Pasajul Unirii, restricționată. Recomandări pentru șoferi

Circulația în Pasajul Unirii, restricționată. Recomandări pentru șoferi Sursa foto: Arhiva EVZ

În această săptămână, circulația pe pasajul Unirii va fi restricționată pentru șoferi două nopți la rând.

Mai exact, circulația în Pasajul Unirii va fi restricționată în nopțile de marți spre miercuri și miercuri spre joi, pentru a permite desfășurarea unor lucrări.

Circulația în Pasajul Unirii, restricționată pentru șoferi

În intervalul orar 23.00 - 5.30, în nopțile de marți spre miercuri, 27-28 februarie, și de miercuri spre joi, 28-29 februarie, circulația tuturor vehiculelor va fi restricționată în Pasajul Unirii pentru a permite desfășurarea unor operațiuni de întreținere a tunelului rutier.

În noaptea de marți spre miercuri, lucrările vor avea loc pe sensul de mers dinspre Bulevardul Dimitrie Cantemir către Piața Universității.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timp ce în noaptea de miercuri spre joi, aceleași activități se vor desfășura pe sensul opus de circulație. Respectiv dinspre Piața Universității către Bulevardul Dimitrie Cantemir.

Pasajul Unirii, București

Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Recomandări pentru șoferi

Șoferilor care vor merge prin Pasajul Unirii li se recomandă de către Brigada Rutieră să circule cu atenție sporită, să respecte semnificația indicatoarelor rutiere din zonă și să ajusteze viteza în funcție de condițiile meteo și de trafic.

Și la jumătate lunii februarie circulația prin Pasaj a fost restricționată timp de două nopți pentru derularea unor operaţiuni de igienizare a tunelului rutier.

„Întreaga zonă va fi semnalizată corespunzător, cu balize şi garduri direcţionale, aşa că rugăm conducătorii auto să respecte întocmai semnalizările şi indicaţiile poliţiştilor rutieri”, a transmis atunci Brigada Ruteră.

Câți șoferi au încercat să intre în Pasajul Unirii cu mașini care depășeau limita de înălțime

În cursul anului trecut, au fost înregistrate aproape 350 de vehicule care au încercat să treacă prin Pasajul Unirii, depășind înălțimea maximă admisă.

Polițiștii locali, staționați la intrarea în pasaj, au oprit mașinile care încercau să treacă, depășind înălțimea admisă.

Pasajul Unirii

Sursa foto: Captura video

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a menționat la începutul lunii că polițiștii locali vor continua să supravegheze pasajul din cauza numărului mare de șoferi care încearcă să intre în pasaj cu mașini care depășesc înălțimea.

În luna decembrie a anului 2022, un turist grec a murit, iar mai multe persoane au fost rănite în urma unui accident în care autocarul în care se aflau a încercat să forțeze intrarea în Pasajul Unirii.