Peripețiile lui Ionuț Luțu. Colegii au rămas mască

Peripețiile lui Ionuț Luțu. Colegii au rămas mască Ionuț Luțu și Becali. Sursa foto: Arhiva EVZ

Florin Maxim, antrenorul liderului din Liga a 2-a, Corvinul Hunedoara, l-a dat de gol pe Ionuț Luțu (48 de ani). Tehnicianul a povestit despre peripețiile din perioada în care au fost coechipieri la Steaua București.

Florin Maxim, antrenorul liderului din Liga a 2-a, Corvinul Hunedoara, și Ionuț Luțu (48 de ani) au fost coechipieri la Steaua București (sezonul 1999-2000). Maxim a povestit că se aștepta ca Luțu să fie un om dezordonat și că a rămas șocat când a intrat în camera lui.

Florin Maxim, șocat de Ionuț Lupu

„Am stat împreună la hotelul Haiducul. El stătea la etajul 1, eu la parter, cu Paraschiv (n.r. - Sorin Paraschiv). Mergeam pe la Luțu prin cameră. Părea mereu un zvăpăiat, un băiat dezordonat, dar dacă intra cineva la el în cameră... Nici la farmacie nu era așa ceva (n.r.- ordine)!

Era un băiat foarte disciplinat, cu caterincă. Avea glumele lui, plus că o avea pe aia cu urechea, nu prea auzea. Trebuia să-i spui de două ori. Un băiat fantastic, cu o inimă mare, încă țin legătura cu el”, a spus Florin Maxim despre Ionuț Luțu, conform iamsport.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News
florin maxim

Florin Maxim. Sursa foto: youtube

A fost un fotbalist bun, dar a avut o viață haotică

Ionuț Luțu a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști, dar viața haotică nu l-a ajutat să își atingă potențialul. Și fostul mijlocaș Mihăiță Pleșan (40 de ani) a rămas marcat de Ionuț Luțu în perioada în care juca la Universitatea Craiova.

În 1999, Pleșan era junior la Craiova, iar Luțu abia se întorsese de la Galatasaray, unde jucase 3 meciuri. Fostul mijlocaș plecase din Bănie în 1998, dar avea să revină anul următor. El a spus că Luțu a fost un talent incredibil.

Mihăiță Pleșan, despre Ionuț Lupu

„Am jucat alături de mulți fotbaliști foarte buni, dacă aș alege câțiva s-ar supăra pe mine. Totuși, pot să spun că cel mai tehnic fotbalist alături de care am jucat e Luțu. Așa, sunt mulți buni alături de care am jucat... Îmi aduc aminte că eram la tineretul echipei, Luțu venise de la Galatasaray la Craiova.

ionut lutu

Sursa foto Youtube

Jucătorii care erau considerați de viitor stăteau în cantonamentul echipei mari. Mi se pare că era meci cu Dinamo a doua zi, el seara a plecat din cantonament. Seara l-au chemat la ședință, dar el băgase ziare în căciulă și o lăsase pe pernă, dormea cu căciula de la Galatasaray. A venit dimineața, a doua zi, liniștit, pe poarta principală.

Le-a zis celor din club: «Mă lăsați să joc. Dacă joc prost, puteți să îmi dați amendă, să mă dați afară». A dat gol cu capul, s-a terminat 2-2 și a scăpat. Un talent incredibil”, a relatat Pleșan.