Procesul lui Vlad Pascu începe cu o amânare. Părinții victimelor sunt revoltați. Update

Procesul lui Vlad Pascu începe cu o amânare. Părinții victimelor sunt revoltați. Update Vlad Pascu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Procesul lui Vlad Pascu, cel care a omorât doi tineri studenți în Stațiunea 2 Mai, sub influența drogurilor, a început cu o amânare. Judecata se facă la Mangalia, iar la primul termen au fost prezenți și părinții victimelor. Instanța a decis amânarea la cererea suspectului care a invocat lipsa unui avocat.

Update: Judecătorii din Mangalia au decis ca procesul să fie amânat deoarece Vlad Pascu a invocat lipsa unui apărător care să-l reprezinte. Unul dintre avocații săi a renunțat la proces, iar cel de-al doilea a invocat faptul că participă la un protest la Baroul București.

„La nivelul unor Barouri s-a luat decizia ca avocații să nu intre în instanță. Avocatul lui Pascu a ales să protesteze și să nu participoe la acest proces. Este primul termen de judecată pe fond și e un drept a fiecărui inculpat de a-și asigura apărarea. Noi intenționam să solicităm schimbarea încadrarea juridică a faptei”, a declarat avocatul Adrian Cuculi, reprezentant al victimelor.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Vlad Pascu care, drogat fiind, a lovit mortal cu maşina doi tineri este judecat la Mangalia. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru joi, 22 februarie. Instanța a decis amânarea ședinței, pentru ora 12.30 deși, inițial, trebuia să înceapă la ora 9.00.

Vlad Pascu, judecat pentru moartea a doi tineri

Tânărul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă. De asemenea, în rechizitoriul lui Vlad Pascu, procurorii au mai notat conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanțe interzise și părăsirea locului accidentului. Decizia judecătorilor de la Mangalia i-a nemulțumi pe părinții victimelor care au murit în accident.

„Consider că este o sfidare la tot ce se întâmplă, la tot ce înseamnă justiție. Nu poate să-mi spună nimeni că nu s-a știut de cel puțin cu o zi înainte ca Vlad Pascu ăsta astăzi în loc să fie la ora 9 sau prin video e în cu totul altă parte și că nu va fi prezent aici. Eu nu cred așa ceva. S-a știut, dar este bătaie de joc”, a declarat Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, una dintre victimele accidentului de la 2 Mai.

Vlad Pascu a solicitat să fie plasat în arest la domiciliu, pe perioada judecării procesului de la Mangalia. El și-a motivat solicitarea spunând că dorește să-și continue studiile. Solicitarea nu a fost pe placul părinților care consideră că ar fi o măsură prea blândă pentru cel care a provocat moartea copiilor lor. De altfel, Tribunalul Constanța i-a respins cererea, prelungind arestul preventiv.

 „Copiii noștri nu mai sunt printre noi, dar să nu mai pățească altcineva. Vrei să bagi droguri în tine nu este treaba mea, are cine să se ocupe, dar fă-le unde nu te știe nimeni. Poliția ți-a dat drumul, a dat drumul la o bombă pe străzi, la un criminal. E strigător la cer. Doamna judecător a intrat mestecând gumă de mestecat, deci sfidare mai mare.. e crâncen”, a mai spus tatăl îndurerat.

Cătălin Dragomir,

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei. Sursa foto: Captura video

Părinții acuză dezinteresul autorităților

Cătălin Dragomir a mai spus că nu i se pare normal ce se petrece la Judecătoria Mangalia, în procesul lui Vlad Pascu. El a acuzat o amânare și o tergiversare a soluționării acestui caz. În opinia sa, acuzatul recurge la tot felul de tertipuri pentru a scăpa de pușcărie. Iar autoritățile, crede bărbatul îi dau concursul.

„Începând de la cine a instrumentat dosarul, procuror, când totul e limpede că ziua tergiversăm și amânăm, de ce? Pentru ca Vlad Pascu, cu avocații lui, să încerce toate căile legale. Acum i s-a făcut de facultate și fata mea era la facultate și uite că nu mai merge. Încearcă pe orice cale să iasă din pușcărie. Ce să facă afară? S-o ia de la capăt? Nu, să stea acolo. Nu-mi doresc să treacă niciun părinte prin ce trecem noi”, a mai spus Cătălin Dragomir, conform Digi 24.

Bărbatul a acuzat lipsa de competență a celor care se ocupă de ancheta în cazul lui Vlad Pascu și a instrumentarea dosarului în justiție. Cătălin Dragomir spune că este nevoie de oameni competenți în poziții cheie.

„Fără oameni competenți în locuri din astea cheie nu se poate face nimic și ce am aflat mai devreme, că unul dintre polițiștii care au fost de vineri până sâmbătă dimineață, când s-a întâmplat, avea și grad și functie și s-a pensionat. Păi, nu mă duc eu la serviciu să-i asigur pensia de care se tot vorbește acum? Ba da, cu drag merg, contribui la bunăstarea lui”, a conchis el.

Accident 2 Mai; sursă foto: Arhiza EvZ

Mașina implicată în accident Sursa foto: captura video

Procesul ar putea fi mutat la Constanța

Părinții speră ca procesul lui Vlad Pascu să fie mutat la Constanța, unde consideră că instanța și-ar da mai mult interes. Tatăl tânărului mort în accidentul rutier, Valentin Olariu, a declarat că şi-ar dori ca și părinţii celui inculpat să sufere la fel ca și ei, care și-au pierdut copiii. El a afirmat că avocații lui Pascu ar fi cerut o mediere, dar a refuzat-o deoarece nu-l interesează banii.

„Chiar aş fi vrut să îl văd pe Pascu şi pe părinţii lui. Să simtă şi ei durerea pe care o simţim noi. Avocaţii au încercat o mediere, dar nu ne-am prezentat. Nu mă interesează banii, mă interesează copilul nostru, pentru care până la 21 ani am dat totul şi să vină un nemermic să ne curme viaţa, să ne lase cu durerea asta pentru toată viaţa”, a spus Valentin Olariu

Bărbatul a mai spus că zilnic, merge la cimitir, la mormântul fiului său. Iar durerea pe care o simte după moartea băiatului nu va dispărea niciodată.

„Nu aş vrea să simţiţi ceea ce simt eu niciodată. Nu există zi să nu mergem de trei, patru ori la cimitir, mergem ca la el acasă. Acum aia e casa lui. Dacă nu era fata, noi nu mai eram. Nu mai aveam pentru ce să luptăm în viaţa asta. Ea nu este bine. Au venit nişte prieteni la ea să stea cu ea, nu au dormit toată noaptea, doar cu gândul la proces. Face terapie de două ori pe săptămână. Ea e mai mică decât Sebi. Face 18 ani”, a declarat tatăl tânărului.

Valentin Olariu

Valentin Olariu Sursa foto: Captura video

Vlad Pascu riscă 20 de ani de închisoare

Accidentul de la 2 Mai a fost provocat de tânărul trimis în judecată acum. Procurorii au stabilit că în dimineaţa de 19 august 2023 Vlad Pascu a condus un autoturism sub influenţa substanţelor psihoactive. La intrarea în localitatea 2 Mai, mașina pe care o conducea a intrat într-un grup de persoane care se deplasa pe marginea drumului. Doi tineri, de 20 ani şi 21 de ani au murit, iar alţi trei au fost răniţi.

După accident Vlad Pascu a fugit şi a fost descoperit de poliţişti în localitatea Vama Veche. El a fost plasat în arest preventiv, de procurori, încă din 20 august, iar toate cererile sale de preschimbare a măsurii au fost respinse. Pascu va fi judecat în baza Legii Anastasia care prevede că autorii accidentelor mortale, comise sub influența alcoolului sau a drogurilro nu beneficiază de suspendarea pedepsei. El riscă până la 20 de ani de înschisoare.

În urma accidentului comis de Vlad Pascu mai mulţi poliţişti din Constanța şi-au pierdut funcţiile. Acestora li s-a reproșat modul în care au acţionat în orele de dinaintea producerii evenimentului rutier.