Incendiile se țin lanț la CFR. Încă un vagon de pasageri a luat foc

Incendiile se țin lanț la CFR. Încă un vagon de pasageri a luat foc CFR. Sursa foto: Facebook/CFR Calatori

CFR are probleme mari cu materialul rulant învechit. Locomotivele și vagoanele se defectează ori iau foc, unul după altul, punând în pericol siguranța călătorilor, Având în vedere numărul mare de incidente, oricând este posibil un accident cu morți sau răniți.

CFR se confruntă cu noi probleme legate de vechimea materialului rulant. Deși locomotivele și vagoanele sunt foarte vechi, conducerea companiei și a Ministerului Transporturilor nu se grăbesc să pună în circulație altele noi.

Incendiu la un vagon CFR de pasageri

Un nou incendiu s-a produs la un vagon al unui tren de pasageri, în stația Titu. Călătorii aflați în pericol au fost evacuați înainte ca flăcările să provoace o tragedie. Informația cu privire la incendiul de la trenul CFR a fost prezentată de ISU Dâmbovița. Conform sursei citate, focul a fost lichidat, iar cei aproximativ 20 de pasageri sunt în siguranță.

Este vorba de un vagon al trenului Regio 9103 care circula pe relația București Nord-Târgoviște. Pasagerii au fost evacuaţi, a informat ISU Dâmboviţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Focul a izbucnit, și de această dată, la nivelul instalaţiei electrice a primului vagon. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă. De asemenea, la fața locului au fost solicitați și paramedicii de pe ambulanțele SMURD.

„Echipajele de intervenţie au constatat că incendiul se manifestă la nivelul instalaţiei electrice al primului vagon, cu degajări de fum. Pasagerii au fost evacuaţi. Se acţionează pentru localizarea şi lichidarea incendiului”, a anunțat ISU Dâmboviţa.

foc la vagon

Sursa foto: Db Online

Al doilea incendiu în câteva zile

În urmă cu câteva zile, un alt tren CFR, de pasageri, a fost cuprins de incendiu, în județul Dîmbovița. Și atunci călătorii au reușit să se evacueze înainte ca flăcările să se întindă și să provoace victime. Focul s-a soldat doar cu pagube materiale. S-a întâmplat la un tren de navetiști, în apropiere de stația CFR Văcărești, Dâmbovița. Incendiul a izbucnit, conform informațiilor oficiale, la sistemul de cuplare și transmisie între locomotivă și vagon.

Pentru lichidarea focului au fost solicitați, la fața locului, pompierii Detașamentului Târgoviște. Aceștia au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. De asemenea, a fost trimisă și o autospecială de descarcerare, dar și un echipaj SMURD.

„La fața locului, echipajele de intervenție au constatat faptul că incendiul se manifesta la sistemul de cuplare și la transmisie între locomotivă și vagon. În vagon nu se aflau persoane, toți pasagerii autoevacuându-se în siguranță. Au fost aproximativ 30 de persoane în vagon care s-au autoevacuat în siguranță.Incendiul este localizat și se lucrează la lichidare”, se arăta în comunicatul de presă la ISU Dîmbovița.

Incendiu la un vagon

Incendiu Sursă foto: Facebook

CFR are probleme cu materialul rulant

Compania de transporturi feroviare are probleme mari cu materialul rulant. Dezinteresul celor de la conducerea CFR și a Ministerului Transporturilor a adus în pragul falimentului un domeniu de interes strategic. Locomotivele și vagoanele sunt vechi de zeci de ani. Cu toate acestea nimeni nu s-a interesat de înoirea parcului feroviar.

Drept urmare, nu miră pe nimeni că astfel de incidente, trenuri defecte rămase pe câmp sau incendii la vagoane se produc cu regularitate. Siguranța pasagerilor care aleg să călătorească cu trenurile CFR este într-un pericol permanent. Nimănui, dintre cei responsabili, pare să nu-i pese.

Până în prezent, din fericire, nu au existat victime omenești, în ciuda numărului mare de incidente. Însă a fost doar o chestiune de noroc. Oricând s-ar putea petrece un accident feroviar grav, soldat cu morți și răniți.