Patronii stației GPL de la Crevedia scapă de arestul la domiciliu. Ce a decis instanța
- Bianca Ion
- 19 februarie 2024, 17:33
Patronii staţiei GPL de la Crevedia, Ionuţ Daniel Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stîngă, scapă și de arestul la domiciliu. Decizia judecătorilor este definitivă.
La finalul lunii noiembrie, după ce au fost plasați în arest la domiciliu, proprietarii stației GPL de la Crevedia au depus o cerere în instanță pentru a li se permite să părăsească domiciliul în fiecare zi pentru a se deplasa la „birourile Flagas”.
Astăzi, instanța a decis ca cei doi să scape și de arestul la domiciliu și să înlocuiască măsura cu controlul judiciar.
Patronii stației GPL de la Crevedia au scăpat de arestul la domiciliu
Astăzi, magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au decis să-i scape pe cei doi de arestul la domiciliu.
„Admite, în parte, propunerea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar formulată de Parchetul de pe lângă de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – înlocuieşte măsurile arestului la domiciliu dispuse prin Încheierea din 27.11.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, definitivă la data de 29.11.2023, faţă de inculpaţii:
- DOLDUREA IONUȚ-DANIEL, ….., asociat și administrator al societății FLAGAS S.R.L., cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, a infracțiunii de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, a infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
- STÎNGĂ COSMIN-IONUȚ, ….., asociat și administrator al societății FLAGAS S.R.L., cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, a infracțiunii de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, a infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în decizia judecătorilor.
Ce trebuie să facă patronii stației GPL de la Crevedia
Cei doi trebuie să se prezinte la cererea organelor de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței ori de câte ori sunt convocați, să informeze imediat organul judiciar care a emis măsura sau în fața căruia se desfășoară cauza cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la poliția desemnată pentru supravegherea lor (adică la poliția în raza căreia se află locuința lor), conform programului de supraveghere întocmit de poliție sau ori de câte ori sunt convocați.
De asemenea, nu au voie să părăsească teritoriul României fără consimțământul prealabil al organelor judiciare.
Mai mult, „respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetul de pe lângă de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – în d.u.p. nr. 462/76/P/2023 ca pe durata controlului judiciar inculpaţii să nu desfăşoare activitatea de administrator/asociat la societatea FLAGAS S.R.L”, au hotărât magistrații.
Decizia poate fi contestată, în termen de 48 de ore de la pronunţare.
Ce s-a întâmplat în 2023
Pe 26 august 2023, două explozii consecutive, urmate de un incendiu, au avut loc la stația GPL din Crevedia, care era oficial închisă. În urma acestor evenimente tragice, un bărbat a suferit un infarct și a decedat, iar soția sa a murit la scurt timp după sosirea la spital, din cauza arsurilor suferite. Alte 50 de persoane au fost rănite, majoritatea fiind pompieri. După internarea răniților, patru dintre aceștia au pierit în continuare, crescând bilanțul tragic al incidentului.
Conform procurorilor, în acest dosar sunt înregistrate 158 de victime. Șase locuințe au fost complet distruse în urma exploziilor, în timp ce alte 77 de case au fost afectate de bucățile de cisterne care au devenit proiectile, ajungând până la 2 kilometri distanță de epicentrul exploziilor.