Românii din Spania, plătiți de stat să meargă în vacanțe. Sumele alocate beneficiarilor

Românii din Spania, plătiți de stat să meargă în vacanțe. Sumele alocate beneficiarilor Aeroport. Sursa foto: Arhiva EVZ

Românii care trăiesc în Spania pot beneficia de vacanțe subvenționate de stat. Aceste beneficii sunt destinate doar unei anumite categorii de cetățeni. Prin intermediul acestei măsuri, autoritățile spaniole vor să aducă o îmbunătățire asupra calității vieții beneficiarilor.

Românii din Spania pot beneficia de vacanțe achitate de stat.  Acest lucru este posibil după ce guvernul spaniol a introdus o schemă de vacanțe subvenționate prin IMSERSO.  De aceste avantaje se pot bucura atât cetățenii spanioli, cât și străinii care locuiesc acum în această țară.

Românii din Spania pot primi vacanțe subvenționate de stat

Autoritățile din Spania au lansat acest program pentru milioanele de pensionari spanioli, dar și pentru cei străinii care s-au mutat în această țară.

Noua schemă guvernamentală este coordonată de IMSERSO, Institutul pentru Persoane Vârstnice și Servicii Sociale. Prin intermediul acesteia, statul vrea să faciliteze accesul la vacanțe  pentru persoanele în vârstă din Spania.

Ne puteți urmări și pe Google News
Românii din Spania, plătiți de stat să meargă în vacanțe. Sumele alocate beneficiarilor

Turiști. Sursa foto: Pixabay

De altfel, statul spaniol intenționează să aducă o îmbunătățire asupra sănătății și calității vieții pensionarilor.

Subvenții de maxim 455 de euro 

Prin prisma noi scheme guvernamentale, autoritățile susțin că vor aduce beneficii atât pensionarilor, cât și economiei, precum și industriei turismului.

 Vacanțele subvenționate de guvernul din Spania  sunt planificate în intervalul octombrie și iunie. Cu acest prilej, autoritățile prevăd o creștere a cererii pentru serviciile din sectorul turistic. De asemenea, mai multe oportunități de muncă pe termen mai lung ar urma să fie create.

Coordonatorii proiectului susțin că prin intermediul acestuia se promovează un stil de viață activ pentru pensionari.

Românii din Spania, plătiți de stat să meargă în vacanțe. Sumele alocate beneficiarilor

Plaja din Spania. Sursa foto: Arhiva EVZ

Câți bani ofertă Guvernul din Spania pentru o vacanță scurtă

Conform planului IMERSO, beneficiarii vor primi 115 de euro pentru city-break-uri(vacanțe scurte). De asemenea, cei care se încadrează în cerințe, vor primi pentru o vacanță mai lungă subvenții de maxim455 de euro.

 Schema a fost concepută pentru toți rezidenții din Spania. Astfel, pensionarii, persoanele cu vârsta peste de 55 de ani, care beneficiază de pensie de urmaș, dar și cei  peste 60 de ani care primesc indemnizații de șomaj sau subvenții se încadrează în program. Mai mult, subvenții vor primi și persoanele cu vârsta peste 60 de ani, titular sau beneficiar al sistemului de securitate socială din Spania.

Guvernul va prioritiza cererile primite din partea persoanelor în vârstă, dar și a celor cu mai puține mijloace financiare. De asemenea vor avea întâietate și cererile persoanelor cu dizabilități și celor din familii numeroase.