Percheziții la cămătarii din Timiș. Procurorii au dat de arme cât pentru un război

Percheziții la cămătarii din Timiș. Procurorii au dat de arme cât pentru un război DIICOT. Sursa foto: arhiva EVZ

Procurorii au făcut șapte percheziții domiciliare la cămătarii din Lugoj, în urma cărora oamenii legii au ridicat un adevărat arsenal de război și mai multe sume de bani. Persoanele în cauză au fost reținute pentru 24 de ore și urmează să fie prezentate judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Procurorii au făcut șapte percheziții domiciliare într-o cauză în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de cămată, complicitate la infracțiune de camătă, precum și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Percheziții de amploare la cămătarii din Timiș

În urma celor șapte percheziții domiciliare din Timiș polițiștii au reținut trei persoane pe care le vor prezenta magistraților cu propunerea de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Poliția Municipiului Lugoj, prin Biroul de Ordine Publică împreună cu Seviciul de Investigații Criminale Timiș au efectuat sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul Lugoj șapte percheziții domiciliare și patru percheziții ale unor autoturisme.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorii au ridicat mai multe arme și sume de bani considerabile

Se desfășoară cercetări sub aspectul săvărâșirii infracțiunilor de camătă, complicitate la infracțiunea de camătă, dar și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În urma cercetărilor a reieșit faptul că, din 2022 și până în momentul de față, două persoane, un bărbat de 44 de ani și o femeie de 29 de ani au dat cu titlu de împrumut diverse surse de bani precepând în schimb, dobânzi uriașe și garanții în diverse obiecte.

„În anumite situații, pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate, bărbatul ar fi recurs la acte de constrângere asupra persoanelor îndatorate. Totodată, sumele de bani și dobânzile aferente ar fi fost primite de tânără. De asemenea, la domiciliul unei femei, de 75 de ani, (mama bărbatului) au fost descoperite mai multe arme și muniția aferentă acestora”, spun polițiștii din Timiș, luni dimineața.

DIICOT

Descinderi în forță ale DIICOT. Mai multe grupări de criminalitate organizată au fost vizate. Sursa foto: arhiva EVZ

Armele descoperite la percheziții

La percheziții, oamenii legii au identificat și confiscat un întreg arsenal de război:

  • patru pistoale, un încărcător cu șase cartușe cu glonț calibru 6,35 mm;
  • o folie transparentă ce conținea șapte cartușe cu glonț, calibru 6,35 mm și trei cartușe cu calibre diferite;
  • o pușcă, calibru 44 mm;
  • două puști de vânătoare cu glonț, 110 bucăți cartușe calibru 8×57 JS;
  • două tuburi cartușe percutate, două pistoale, unul având încărcător în interiorul căruia au fost găsite șase cartușe calibru 6,35 mm;
  • 60 cartușe calibru 6,35 mm, 15 cartușe calibru 8x57 JS;
  • un pistol cu butuc, în orificiile căruia s-au găsit cinci cartușe cu glonț calibru 7,65 mm.
arme pe masa

Sursa foto: © Olegmit | Dreamstime.com

Persoanele în cauză au fost reținute pentru 24 de ore

Procurorii care anchetează cazul au mai ridicat pe lângă arme și muniții nouă contracte de împrumut, înscrisuri și mijloace electronice de comunicare și stocare, precum și sumele de 55.156 de lei, 4,435 de euro și 949 de dolari. Documentele și sumele de bani pot constitui mijloace de probă folosite de procurori în cursul procesului penal.

Persoanele în cauză au fost reținute pentru 24 de ore și cel mai probabil urmează să fie prezentate în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de camătă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, potrivit stiripesurse.ro.