Experimentul Philadelphia și teleportarea imposibilă. Explicațiile uneia dintre cele mai mari enigme

Experimentul Philadelphia și teleportarea imposibilă. Explicațiile uneia dintre cele mai mari enigme

Experimentul Philadelphia - o navă americană a fost teleportată inexplicabil la Norfolk, iar echipajul s-a confruntat cu efecte adverse.

Experimentul Philadelphia s-a petrecut pe 28 octombrie 1943, când o navă militară americană, USS Eldridge, a fost teleportată, descrie Carl Meredith Allen, fost marinar care ar fi asistat la incidentul paranormal.

El pretinde că l-a întâlnit pe fizicianul Albert Einstein care coordona experimentul.

Experimentul Philadelphia - cum a dispărut o navă americană?

Allen a susținut că a fost martor la experiment în timp ce servea la bordul SS Andrew Furuseth. În relatarea sa,  un distrugător naval american din Philadelphia a fost făcut invizibil cu succes.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nava s-a teleportat inexplicabil la Norfolk, Virginia, pentru câteva minute, și apoi a reapărut în  Philadelphia. Echipajul navei ar fi trebuit să sufere diverse efecte secundare, inclusiv nebunie, intangibilitate și fiind “înghețați” pe loc.

Uunii martori au raportat o „ceață verzuie” care apăruse în locul navei dispărute. Membrii echipajului s-au plâns de greață severă la întoarcere, când nava a reapărut.  Marinarul a relatat incidentul în scrisori trimise ufologistului Morris K. Jessup.

 

USS Eldridge, nava americană care ar fi dispărut în mod misterios.

USS Eldridge, nava americană care ar fi dispărut în mod misterios. Sursa Foto- Wikipedia Commons

Experimentul Philadelphia, o farsă?

Povestea experimentului Philadelphia este considerată în general o farsă sau o invenție, deoarece nu există dovezi istorice sau științifice care să o susțină.  Marina SUA a negat că a avut loc vreun astfel de experiment, și a explicat că detaliile poveștii contrazic faptele cunoscute despre USS Eldridge și fizica pe care se bazează experimentul.

Eldridge a rămas în New York și în Long Island Sound până pe 16 septembrie, când a navigat spre Bermuda.

De-a lungul anilor, povestea a circulat în literatura paranormală și în filme populare, dar nu a fost niciodată confirmată sau demonstrată. Nava a fost dezafectată în 1946 și vândută Greciei în 1951.

Scrisorile misterioase cu scriere extraterestră

Morris K. Jessup a relatat că a primit scrisori de la Carl Meredith Allen, care detalia modul în care OZN-urile ar putea zbura.Scrisorile au fost adnotate cu note mâzgălite în trei scrieri de mână diferite, dintre care unul ar fi aparținut unui extraterestru.

Aceste note pretindeau că au o înțelegere avansată a fizicii și a tehnologiei extraterestre.  Utilizarea neobișnuită a majusculelor și a punctuației i-a făcut pe experți să creadă că adnotatorul nu era, cel puțin, un vorbitor nativ de engleză.

Jessup însuși credea că adnotările erau opera lui Allende, misteriosul  autor de scrisori. Din motive care rămân neclare, ONR a decis să publice 127 de exemplare ale cărții adnotate. Au fost numite instantaneu „edițiile Varo” după editorul lor, Varo Manufacturing. Așadar, povestea Experimentului Philadelphia a primit o nouă viață.

Nava invizibilă

Astăzi, majoritatea oamenilor sunt înclinați să creadă explicația oferită de Edward Dudgeon, un bărbat care lucrase ca electrician în Marina și era staționat lângă USS Eldridge în vara anului 1943.

Potrivit lui Dudgeon, generatoarele au fost plasate atât pe Eldridge, cât și pe nava sa USS Engstrom pentru a face navele invizibile. Cu toate acestea, termenul „invizibil” nu se aplica aspectului fizic al navei, ci mai degrabă capacitatea acesteia de a detecta torpilele magnetice trase de submarinele germane.  Erau supuse unui proces de demagnetizare.

Dudgeon a avut și explicații logice pentru strălucirea și aspectul albastru-verzui al navei în Norfolk, Virginia. „Strălucirea”, a spus el, a fost probabil rezultatul unui fenomen asemănător unui fulger cunoscut sub numele de Focul Sfântului Elmo.