Joe Biden a câștigat primarele din Carolina de Sud. Cum stă față de Donald Trump

Joe Biden a câștigat primarele din Carolina de Sud. Cum stă față de Donald Trump Donald Trump rămâne fără imunitate. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Președintele Joe Biden a câștigat alegerile primare ale Partidului Democrat din Carolina de Sud, fiind prima sa victorie în cursa pentru realegere în 2024.

Președintele Joe Biden a câștigat alegerile primare ale Partidului Democrat din Carolina de Sud. El a obținut 96% dintre voturile democraților din acel stat.

Joe Biden, victorie la primare într-un stat republican

Președintele, care dorește să fie reales, are doi contracandidați democrați, pe congresmanul Dean Phillips, din Minnesota, și pe Marianne Williamson. Dar aceștia au obținut, fiecare, doar câte 2% din voturi, în Carolina de Sud.

Dean Phillips l-a felicitat pe Biden, dându-i întâlnire la următoarele primare, cele din Michigan. Biden și-a comparat victoria de sâmbătă cu victoria sa la alegerile primare din 2020 care l-au propulsat către nominalizarea sa în lupta împotriva republicanului Donald  Trump, președintele american de atunci.

Ne puteți urmări și pe Google News

Joe Biden a declarat: „În 2020, alegătorii din Carolina de Sud au dovedit că expertii au greșit, au dat o nouă viață campaniei noastre și ne-au pus pe calea câștigării Președinției. Acum, în 2024, oamenii din Carolina de Sud au vorbit din nou și nu am nicio îndoială că suntem pe cale să câștigăm din nou președinția și  Donald Trump să fie din nou învins”.

Donald Trump are 46% șanse să-l bată pe Joe Biden

Dar potrivit ultimului sondaj RealClear Polling, Donald Trump are șanse de 46% să-l învingă de această dată pe Joe Biden. Fiind cel mai bătrân președinte din istoria SUA, cu prima femeie vicepreședinte.

Între 6 și 27 februarie 2024, vor fi organizate noi runde de alegeri primare în Nevada, Carolina de Sud și Michigan,  pentru desemnarea candidatului prezidențial al Partidului Republican, între fostul guvernator al Carolinei de Sud, Nikki Haley și fostul președinte Donald Trump, anunță  CNBC.

Este de așteptat ca Donald Trump să obțină o victorie zdrobitoare împotriva fostului guvernator, în cadrul alagerilor primare ale Partidului Republican. Nikki Haley  a fost considerată o apropiată a fostului președinte Trump, fiind numită de acesta ambasador al SUA la ONU în timpul mandatului său la Casa Albă.

Sceariul șoc în SUA: Donald Trump merge la pușcărieDonald Trump are între 53 și 61% popularitate în sondaje / Sursa Foto -Dreamstime