S-a stins o legendă a sportului românesc. Colegii sunt devastați

S-a stins o legendă a sportului românesc. Colegii sunt devastați Box. Sursa foto: Dreamstime.com

Fostul campion național la box, Sandu Stoian, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de Clubul Sportiv Rapid București. Acesta a murit la vârsta de 56 de ani.

Sandu Stoian a fost primul campion naţional de box de după Revoluţie.  Acesta a murit la doar 56 de ani. Colegii regretatului boxer sunt în șoc după aflarea vești. Anunțul morții acestuia a fost făcut de Clubul Sportiv Rapid București.

A murit Sandu Stoian

Alexandru Stoian a fost primul campion național de box după Revoluție. De-a lungul anilor, acesta a fost mentor pentru numeroase generații de tineri sportivi. Colegii lui din lumea sportului au fost șocați de veste.

„S-a stins din viață maestrul Sandu Stoian, campion național de box al Rapidului în 1990”, a anunţat, miercuri seara, Clubul Sportiv Rapid Bucureşti, pe pagina de Facebook.

Parcursul impresionant în lumea sportului

Regretatul campion este considerat o adevărată legendă pentru istoria clubului Rapid. Sandu Stoian a murit la vârsta de 56 de ani, lăsând în spate o carieră impresionantă.

„Alexandru Gheorghe Stoian, născut în 1968, ne-a părăsit în seara zilei de 30 ianuarie. Sandu Stoian, cum îl cunoștea lumea boxului, reprezintă o parte din istoria Rapidului. A fost primul campion național de box al Rapidului dupa Revoluție, medalie de aur în 1990 la categoria 67 de kg. ”, au transmis cei de la Rapid.

S-a stins o legendă a boxului românesc. Colegii fostului campion sunt șocați

Sandu Stoian. Sursa foto: Facebook

Sandu Stoian, mentor pentru generații întregi

Alexandru Gheorghe Stoian s-a născut în 1968 și a fost primul campion naţional de box al Rapidului după Revoluţie. Regretatul sportiv a câștigat medalia de aur în 1990 la categoria 67 de kg.

În 1991, el a a cucerit medalia de argint la Centura de Aur, iar în 1993, acesta a încheiat Naţionalele pe locul 3.

De-a lungul carierei, boxerul i-a avut antrenori pe maeştrii Gabriel Pometcu şi Puiu Anton.  În ultimii ani acesta s-a retras în Mogoșoaia, acolo unde au înființat un club de box.

Sandu Stoian este regretat de colegi, dar și de tinerii sportivi pentru care era mentor.

S-a stins o legendă a boxului românesc. Colegii fostului campion sunt șocați

Sandu Stoian. Sursa foto: Facebook

”Omul acesta a luat de pe stradă, la propriu, copii din comunitate, lipsiți de posibilități materiale și, poate, de o direcție dată de familie. I-a băgat în sala de sport amenajată în curtea lui și le-a demonstrat că valorează aur. I-a învățat să țină capul sus. Talentul, susținut de disciplină, muncă și perseverența antrenorului, a făcut din ei campioni naționali.

Clubul lui mic a ținut piept marilor cluburi cărora a reușit să le "fure" multe medalii. În dimineața aceasta am aflat că inima mentorului atâtor copii și tineri din Mogoșoaia a încetat să mai bată și am rămas fără cuvinte. Respect și prețuire, mare OM! Odihnește-te în pace!”, a scris un fan al acestuia pe Facebook.

Vestea morții a căzut ca un trăznet asupra familiei fostului campion, mai ales că acesta nu avea probleme de sănătate.

Ne puteți urmări și pe Google News