Apropiat al lui Putin, mort în avionul prăbușit în Afganistan

Apropiat al lui Putin, mort în avionul prăbușit în Afganistan Sursa foto: Dreamstime

Două persoane care au fost date inițial dispărute în urma prăbușirii unui avion rusesc produs în munții din nord-estul Afganistanului au murit, a comunicat un responsabil al guvernului afgan. În avionul se afla Anatoli Evsiukov, considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, şi soţia sa.

Avionul în care se afla Anatoli Evsiukov (un apropiat al lui Putin) şi soţia sa s-a prăbuşit în Afganistan. Avionul s-a prăbuşit la frontiera dintre Afganistan şi Tadjikistan. Mai exact, un om de afaceri rus, premiat de Vladimir Putin pentru munca sa în favoarea economiei, a murit într-un accident de avion privat într-o zonă îndepărtată a Afganistanului, împreună cu soția sa.

Un apropiat al lui Putin şi soţia, morţi în Afganistan

Două persoane şi-au pierdut viaţa în acest accident. Este vorba despre Anatoli Evsiukov, un celebru milionar din Rusia, şi soţia sa, Anna. Surse din securitatea rusă au declarat că Anatoli Evsiukov, în vârstă de 65 de ani, se afla printre cele șase persoane aflate la bordul aeronavei Dassault Falcon 10, când aceasta a dispărut de pe radar în jurul orei 19:00, ora locală, sâmbătă, înainte de a se prăbuși în districtul Kuf Ab din provincia Badakhshan, nord-estul Afganistanului, potrivit canalului Agentstvo Telegram.

Anatoli Evsiukov era din Volgodonsk, în regiunea Rostov, unde deschisese centre comerciale, iar în 2014, a primit un premiu de la Putin pentru munca sa de dezvoltare a economiei locale.

Ne puteți urmări și pe Google News

El deținea trei magazine în Volgodonsk și, potrivit presei locale, comandase și construirea unui complex comercial de 48.000 de metri pătrați. Ziarul controlat de Kremlin Izvestia a raportat că soția lui Evsyukov, Anna, se afla și ea la bord și că zburau înapoi în Rusia într-o evacuare medicală din Thailanda, unde ea se îmbolnăvise grav. Ambii au fost uciși în accident.

Anatoli Evsiukov

Apropiat al lui Putin, mort în avionul prăbușit în Afganistan. Sursa foto: Telegram

Ambasadorul Rusiei în Afganistan, Dmitri Jirnov a transmis un mesaj: „În avion erau șase persoane. Din păcate, două au murit în timpul accidentului. Este vorba de cuplul Evsiukov. Transmit cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor victimelor”.

Avion cu milionari prăbușit în Afganistan

Anterior, un responsabil afgan din ministerul transporturilor şi aviaţiei civile a declarat că ceilalţi doi pasageri au murit în accident.

„Am căutat două zile şi ieri seară am găsit locul unde a căzut avionul. Erau şase persoane în avion. I-am salvat pe cei patru care erau în viaţă. Două persoane au murit”, a transmis Abdul Sattar Gharwal, directorul general al ministerului. Cei patru supravieţuitori au fost transportați la Kabul.

Se presupune că aeronava care transporta pe soții Evsiukov a aterizat în India pentru a se alimenta, însă conform publicațiilor rusești, pilotul a semnalat probleme la motor și combustibil în timpul traversării Afganistanului. Echipajul a informat controlorul de trafic aerian despre o problemă la combustibil în jurul orei 19:05, sâmbătă, și a solicitat aterizarea în Tadjikistan.

Un motor s-a defectat la 19:19, iar celălalt zece minute mai târziu, în momentul în care aeronava a dispărut de pe radar la 19:30, ora locală. Se afla la circa 55 de kilometri de aeroportul Kulob din Tadjikistan. Zona accidentului, muntoasă şi greu accesibilă, se află la opt ore de mers cu maşina de capitala provinciei Faizabad. Procuratura rusă a anunţat deschiderea unei anchete pentru a stabili cauzele accidentului.

Avion cu milionari s-a prăbușit în Afganistan. Sursa foto: khaama.com.

Avionul era înregistrat în Rusia

Ştirea iniţială: Patru persoane au supravieţuit accidentului de avion din Afganistan; alte două persoane sunt căutate (Rosaviaţia)

Patru persoane au supravieţuit unui accident de avion într-o zonă muntoasă din Afganistan în care a fost implicat un avion înregistrat în Rusia, alte două persoane aflate la bord fiind căutate, a declarat duminică Autoritatea pentru aviaţie civilă din Rusia (Rosaviaţia), citând diplomaţi ruşi, relatează Reuters.

Un avion înregistrat în Rusia, cu şase persoane la bord, a dispărut de pe ecranele radarului deasupra Afganistanului cu o zi înainte, au anunţat duminică autorităţile aviatice ruse, după ce poliţia afgană a declarat că există informaţii privind prăbuşirea unui avion în nord-estul ţării. Autorităţile ruse au mai spus că este vorba de un zbor charter de ambulanţă care venea din India, via Uzbekistan, având ca destinaţie Moscova şi că avionul este un aparat de producţie francez Dassault Falcon 10, din 1978.