Vremea în Republica Moldova. Dispar ninsorile, dar persistă gerul. Temperaturile pe regiuni

Vremea în Republica Moldova. Dispar ninsorile, dar persistă gerul. Temperaturile pe regiuni Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Vremea se răcește considerabil. Sursa foto: Pixabay

Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a dat prognoza meteo pentru această săptămână. Vremea se menține rece, cu minime de până la -10 grade Celsius în unele zone.

Vremea în Republica Moldova va fi rece încă din prima zi a săptămânii, cu cer noros, lapoviță slabă și temperaturi minime de până la -10 grade Celsius, potrivit meteorologilor de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

La Chișinău, pentru ziua de luni, meteorologii au prognozat cer variabil, maxime de zero grade Celsius și minime de -7 grade Celsius. Marți se vor înregistra minime de -5 grade. Miercuri, cerul va fi noros, vor fi maxime de +3 grade și minime de -3 grade.

Începând cu ziua de joi și până sâmbătă, temperaturile vor oscila între +2 și +5 grade Celsius. Pentru ziua de vineri, meteorologii au prognozat lapoviță slabă, potrivit newsmaker.md.

Vremea în Republica Moldova

Sursa foto: newsmaker.md

Vremea în Republica Moldova. Temperaturi maxime de până la 7 grade în unele zone

În partea de sud a țării, la Cahul, luni și marți se așteaptă cer variabil, în celelalte zile cerul va fi noros. Maxima termică se va încadra între + 2 și +7 grade Celsius, iar minima între -5 și +4 grade Celsius.

Vremea în Republica Moldova

newsmaker.md

În partea de nord a țării, la Ocnița, pentru zilele de miercuri și vineri este prognozată lapoviță slabă. Maxima termică, pe parcursul săptămânii, se va încadra între -3 și +2 grade Celsius, iar minima între -1 și-10 grade Celsius.

Vremea în Republica Moldova

newsmaker.md

Vreme rece și în România

Și în România, vremea se va menține rece în cursul acestei săptămâni. „Tendința pentru următoarele zile nu este de încălzire, poate în jurul mediilor multi-anuale. Nopțile și diminețile vor rămâne în continuare reci. Iar în partea de sud, centru, est, dar și în partea de nord a țării, local va continua să fie ger. Temperaturile minime vor  fi în continuare sub -10 grade în aceste regiuni, iar cele maxime între 2 și 5 grade,” a a declarat, la Antena 3, meteorologul ANM Raul Ilea.

Precipitațiile vor fi în cantități reduse, manifestându-se sub formă de ninsori și lapoviță în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și la altitudini montane. Vântul va sufla cu putere în zona montană. Vor fi rafale ce pot depăși 70-90 km/h în seara de luni și ziua de marți.