Vremea în Republica Moldova. Cald ziua și ger noaptea. În unele zone va ninge ușor

Vremea în Republica Moldova. Cald ziua și ger noaptea. În unele zone va ninge ușor Prognoza meteo, Sursa foto: Dreamstime.com

Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a emis prognoza meteo pentru sâmbătă, prognozat 13 ianuarie. Potrvit meteorologilor, vremea se va încălzi ușor. Vor fi condiții de îngheț pe timp de noapte.

Vremea în Republica Moldova se va încălzi ușor în acest weekend. Pentru sâmbătă, 13 ianuarie, meteorologii estimează temperaturi pozitive. În unele zone vor fi ninsori slabe, iar noaptea vor fi condiții de îngheț.

Vremea în Republica Moldova se va încălzi treptat, iar ninsori slabe se prevăd doar pentru sâmbătă. În rest, precipitațiile vor lipsi. Ghețușul pe drumuri se va menține în timpul nopții, iar odată cu încălzirea vremii vor apărea condiții de ceață. Vântul își va schimba direcția din sud-vest și va sufla slab, spre moderat”, au transmis meteorologii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Temperatura maximă în cursul zilei de sâmbătă va crește treptat, de la -3 la +2 grade Celsius. Noaptea, minimele vor fi coborî până la -5 grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atenție, cad țurțuri!

Țurțuri

Sursa foto: Arhiva EVZ

Temperaturile scăzute din ultima perioadă au dus la formarea de țurțuri la nivelul streșinilor imobilelor, pe acoperișurile blocurilor și la nivelul balcoanelor. Autoritățile locale atrag atenția că administratorii blocurilor de locuit, dar și a altor edificii, care nu curăță acoperișul de țurțuri și zăpadă, riscă să achite amenzi pentru că pun viața pietonilor în pericol.

Fiecare administrator de clădire ar trebui să fărâmițeaze țurțurii care prezintă pericol pentru pietoni, automobile și alte bunuri ale locatarilor, a precizat, pentru Radio Moldova, șeful adjunct al Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare, Ghenadie Dubița. Potrivit acestuia, proprietarii de locuințe care încalcă legea sunt amendați.

În atenția românilor care doresc să se aventureze pe Transalpina şi Transfăgărășan. Sectoare de drum se vor închide

Sursa foto: Arhiva EVZ

„Orice administrator de clădire indiferent de destinația acesteia: comercială, administrativă este obligat să mențină clădirea în stare tehnică satisfăcătoare dacă prezintă pericol pentru cetățeni. Agenții constatatori care reprezintă preturilor de sector controlează dacă acoperișurile clădirilor sunt cărățate de țurțuri, iar dacă nu corespund cerințelor tehnice administratorii sunt amendați”, a precizat Ghenadie Dubița.

Amenzi de până la 12.000 de lei

Administratorii de clădiri din Chișinău, care nu curăță acoperișul de țurțuri și zăpadă, riscă amenzi de până la 4.500 de lei pentru persoanele fizice și 12 mii de lei în cazul persoanelor juridice, a declarat ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică Ana Chiselița. De asemenea, cei care încalcă legea riscă să fie sancționați cu până la 60 de ore de muncă în folosul comunității.