Prințul Harry și-a pus în cap veteranii: Nu a realizat nicio faptă remarcabilă

Prințul Harry și-a pus în cap veteranii: Nu a realizat nicio faptă remarcabilă Prințul Harry. Sursa foto: Arhiva EVZ

Prințul Harry se pregătește să primească titlul de „Legendă Vie a Aviației”, distincție ce a provocat reacții de indignare și mirare printre veterani militari de vârf.

Veteranii au catalogat distincția, care îl așază pe prințul Harry alături de personalități precum Buzz Aldrin și Neil Armstrong, drept o „manevră publicitară”.

Aceștia acuză acum că, în ciuda aprecierilor merituoase pentru faptul că Harry a pilotat un elicopter de armată în Afganistan, alegerea sa în fața altor sute de piloți care au avut o contribuție semnificativă se datorează în principal statutului său regal.

Prințul Harry, criticat pentru distincția de „Legendă Vie a Aviației”

Kiddie Hawk Air Academy, cu sediul în Colorado, este organizația responsabilă pentru acordarea distincției lui Harry și este o entitate non-profit dedicată stimulării interesului pentru aviație în rândul tinerilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Harry urmează să fie inclus în categoria „Legendă Vie a Aviației” săptămâna viitoare, în cadrul unei ceremonii de premiere găzduite de John Travolta în Beverly Hills, California.

Totodată, se va celebra contribuția duceleui la înființarea Fundației Invictus Games. Nu este clar dacă Harry sau soția sa, Meghan, vor participa la eveniment.

Harry și Meghan în vacanță

Harry si Meghan Markle. Sursa foto: Arhiva EvZ

Fostul șef al Marinei Regale a catalogat gestul drept „patetic”

„Prințul Harry este un umanitar, veteran militar, susținător al sănătății mintale și ecologist. Și-a dedicat viața avansării cauzelor în care crede cu pasiune și care aduc schimbări permanente pentru oameni și locuri”, se arată într-un comunicat de pe site-ul evenimentului.

Harry a participat în două misiuni în Afganistan în calitate de controlor aerian avansat, copilot și trăgător la elicopterul Apache. A activat în cadrul armatei timp de zece ani, atingând gradul de căpitan.

Nu este o legendă vie a aviației. A sugera acest lucru este jalnic. Face ca întregul lucru să pară un nonsens dacă sunt dispuși să aleagă pe cineva ca Prințul Harry.

Nu a realizat nicio faptă remarcabilă sau extraordinară în ceea ce privește abilitățile uimitoare de zbor în timpul serviciului său în armată. Încearcă doar să obțină publicitate. Știu că va provoca o agitație”, a declarat Lordul West, fost șef al Marinei Regale, în legătură cu distincția primită.

Se va vindeca Harry de boala care îl macină? Lilibet Diana, colacul de salvare al chinuitului prinț. Noi mărturii de la Palat

Prințul Harry. Sursa foto: Arhiva EVZ

Distincția prințului Harry, pusă pe seama statutului său regal

Colonelul în retragere Richard Kemp a spus că Harry este „un tip curajos” și că rolul său în Afganistan a fost „fără îndoială foarte periculos”.

Totuși, el a menționat că există piloți de elicopter care au realizat fapte mult mai extraordinare în Irak și Afganistan, expunându-și viața pentru a-și salva colegii de luptă.

El a evidențiat faptul că prințul Harry a fost oricum numărul doi în elicopterul său Apache, acționând ca trăgător în Afganistan.

„Singura diferență posibilă pe care o pot vedea în cazul lui Harry este statutul său de celebritate – faptul că este un membru al familiei regale”, a spus el, adăugând cu ironie: „Sau poate este frecvența cu care călătorește cu jet privat care l-a adus în atenția pentru această distincție”, potrivit Daily Mail.