Mircea Lucescu revine în fotbal. Negocieri finale cu un mare club din Turcia

Mircea Lucescu revine în fotbal. Negocieri finale cu un mare club din Turcia . Sursa Foto: Arhiva EVZ

La ultima conferință de presă susținută de Mircea Lucescu, acesta a anunțat că se retrage din fotbal. Pe atunci, Lucescu era antrenorul lui Dinamo Kiev, însă ulterior a afirmat că nu poate trăi fără fotbal.

Mircea Lucescu (78 de ani) a rămas liber de contract la începutul lui noiembrie 2023. Atunci, antrenorul român s-a despărțit de echipa ucraineană Dinamo Kiev și a anunțat că se retrage.

Mircea Lucescu semnează cu Beșiktaș

În ultimele săptămâni, numele lui Mircea Lucescu (78 de ani) a fost asociat cu Beșiktaș. Formația din Turcia nu traversează cel mai bun moment, fiind în prezent fără antrenor.

Favorit pentru instalarea pe banca grupării din SuperLig părea Giovanni Van Bronckhorst, fostul antrenor de la Rangers. Negocierile cu olandezul au eșuat, iar Lucescu senior a devenit ținta turcilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform sporx.com, Samet Aybaba, managerul general al clubului, va ajunge în București pentru a discuta față în față cu Lucescu senior:

„Samet Aybaba se va întoarce în Turcia cu antrenorul român în cazul în care Mircea Lucescu își va da astăzi acordul”, au mai scris turcii.

Mircea Lucescu, antrenor

Antrenorul spunea că preferă să semneze cu o echipă aflată la începutul campionatului

Mircea Lucescu a mai antrenat-o pe Beșiktaș în perioada iulie 2002 - mai 2004:

„Am primit un mesaj de la cineva de acolo. Mi-a spus că în proporție destul de mare lucrurile sunt destul de clare și se pot face în seara asta”, a spus Florin Prunea, la Digi Sport.

Recent, Lucescu senior a oferit un interviu turcilor în care a subliniat faptul că preferă să semneze cu o echipă de la începutul sezonului, nu să o preia cât timp campionatul este în derulare.

Mircea Lucescu și Gică Hagi

Mircea Lucescu are o carieră impresionantă în spate

Mircea Lucescu a fost întrebat recent despre șansele de a merge la Beșiktaș. Atunci, antrenorul român nu s-a arătat dispus să antreneze o echipă aflată în plin sezon competițional:

„În prezent, îmi petrec timpul cu familia mea, în București, îmi iubesc nepoții. Sunt cluburi care m-au contactat. Preferința mea este să semnez cu o echipă la începutul sezonului, în iunie. Nu sunt foarte dornic să preiau mandatul în mijlocul campionatului.

Ultimul sezon în Ucraina a fost foarte dificil. Continuarea războiului Rusia-Ucraina a avut un impact negativ asupra fotbalului. Am fost răniți psihologic în acest proces. Nu sunt detaşat de fotbal, dar sunt puţin mai distras", a spus Lucescu senior.

Mircea Lucescu a fost selecționerul României timp de cinci ani, din noiembrie 1981, până în octombrie 1986.