George Simion vede AUR în turul doi la prezidențiale. Pe cine preferă contracandidat

George Simion vede AUR în turul doi la prezidențiale. Pe cine preferă contracandidat George Simion Sursa Foto: Arhiva EVZ

George Simion se alintă, la televizor, în legătură cu o eventuală candidatură la președinție. Deși, evident, își dorește candidatura, evită să o spună cu subiect și predicat. Mai ales că sondajele de opinie îl dau mult în spatele favoriților. Chiar și Diana Șoșoacă i-a luat fața, în ultimele cercetări sociologice.

George Simion nu pare tocmai hotărât să-și asume o candidatură pentru Cotroceni, anul  viitor.Politicianul AUR face pe misteriosul în legătură cu o candidatură la alegerile prezidențiale. Deși, evident, își dorește acest lucru, spune că va anunța oicial abia după alegerile europarlamentare. Pe de altă parte, George Simion susține că ar dori să se confrunte cu Marcel Ciolacu în turul al doilea al prezidențialelor. Un fel de confruntare Iliescu - Vadim Tudor din 2000.

„33 de ani am fost conduși de ațtii, unii pro ruși, alții pro americani, alții pro germani, unii chiar germani, unul omul NATO, să mai fie și omul României. În turul doi o să intre PSD și patrioții Alianței pentru Unirea Românilor. Decizia va fi pe ștampila românilor, ei vor decide cine ajunge la Controceni. (...) Eu voi anunța candidatul AUR imediat ce vor fi alegerile parlamentare. Eu sunt tânăr, am 37 de ani, eu cred că se găsesc presedinți buni, dar totodată nimeni nu fuge de luptă în AUR”, a spus Simion.

George Simion nu are încredere în sondaje

La fel ca și ceilalți politicieni cărora estimările nu le sunt favorabile, deputatul AUR spune că nu are încredere în sondaje. El susține că doar votul românilor  - ceea ce este corect - va stabili câștigătorul în alegeri.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Singurul sondaj în care eu cred este votul românilor, eu voi candida doar pentru acele funcții publice pentru care considerăm că nu există un candidat mai bun. Eu, față de mulți alți lideri politici, nu îi voi trăda. Dacă România duce lipsă de ceva, e lipsa de conducători. Voi duce AUR acolo unde au nevoie românii”, a mai spus Simion.

Marcel Ciolacu, aeroport Cairo

Sursa foto: Facebok Marcel Ciolacu

Teoria lui Simion despre liderii valoroși

Politicianul George Simion spune că nu are încredere în capacitățile sale de lider. Potrivit spuselor sale, nu crede că va fi un conducător bun. Dar asta și pentru că, susține el, liderii valoroși ai țării au fost trădați.

„Eu nu cred că voi fi un conducător bun, eu cred că România, în ultima mie de ani, de la Mihai Viteazul până la alți conducători, România când a avut momente de criză, a avut conducători buni care la final au fost trădați”, a mai spus Goerge Simion, conform Romania TV.

Pe de altă parte, este sigur că un candidat AUR va bate orice candidat al PSD, fie că va fi Ciolacu, Mircea Geoană sau Gabriela Firea. În ceea ce privește PNL, este sigur că partidului lui Nicolae Ciucă nu va trimite un candidat în turul al doilea. Iar despre noua Alianță Dreapta Unită nici nu pomenește.

„Candidatul AUR o să bată candidatul PSD, fie că e Marcel Ciolacu, Mircea Geoana sau Gabriela Firea. Calculele și realitatea de la firul ierbii arată că niciun candidat PNL nu are, matematic, șanse să intre în turul 2”, a declarat George Simion.

Viktor Orban este un apropiat al lui Vladimir Putin.

Viktor Orban, modelul politic al deputatului AUR, George Simion. Sursa foto: Kremlin

George Simion îl are ca model pe Viktor Orban

În acest context, politicianul AUR și-a dezvăluit planurile de viitor, în condițiile în care partidul său va ajunge la putere. El vrea să urmeze modelul polonez, dinainte de alegeri, dar și pe cel maghiar. Nu este prima oară când George Simion se declară un fan al lui Viktor Orban. Premierul maghiar este considerat un lider autoritarist - un mic dictator - anti-european, putinst și corupt.

„Noi la ultimele alegeri am luat aproape 10% din voturile românilor. Și 15% și 20% este un scor bun. Lui ciolacu îi doresc să rămână în fruntea PSD cât mai mult, mi-aș dori să îl am ca adversar în turul doi de scrutin, face niște greșeli neforțate. Ce am dori noi este să urmâm pașii făcuți de Polonia și Ungaria, țări care, din multe puncte de vedere, sunt modele de guvernare pentru noi”, a spus Simion.

De-a lungul vremii, presa maghiară a relatat despre privilegiile economice pe care Orban le-a acordat apropiaților săi. Totodată, a fost acuzat de încălcarea statului de drept și al drepturilor omului. Idolul politic pe care și l-a ales George Simion, de la Budapesta, este văzut drept un susținător al politicii revizioniste, care dorește refacerea Ungariei Mari - cu Transilvania, părți din Ucraina, Cehia și Slovacia.

În urmă cu câtva timp, Viktor Orban s-a afișat, la un meci de fotbal cu un fular pe care era înscrisă harta Ungariei Mari, cu Transilvania. Apariția sa a provocat un scandal la nivel internațional.