Victor Ciutacu arată care sunt deficiențele din ancheta procurorilor de la Ferma Dacilor

Victor Ciutacu arată care sunt deficiențele din ancheta procurorilor de la Ferma Dacilor Victor Ciutacu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Victor Ciutacu a examinat în detaliu raportul procurorilor referitor la tragedia de la Ferma Dacilor și evidențiază diverse aspecte cu probleme semnificative.

Victor Ciutacu accentuează faptul că anchetatorii afirmă că șansele victimelor de a se salva au fost practic nule, datorită multiplelor probleme identificate la Ferma Dacilor. Cu toate acestea, observă că raportul se fundamentează pe un număr limitat de dovezi.

Victor Ciutacu, despre raportul făcut de procurori în cazul Ferma Dacilor

„Am citit și eu părțile importante ale referatului procuroarei în cazul tragediei de la Ferma Dacilor. Las câteva impresii…

  • nu există vreo expertiză tehnică sau vreun raport al pompierilor cu privire la cauza incendiului. Găsim, în schimb, bănuieli că plasma s-a încins ca televizorul pe lămpi”, a scris jurnalistul pe Facebook.

Conform opiniei lui Victor Ciutacu, ancheta nu se bazează pe probe concrete, ci pe ipoteze și scenarii. Și totuși, se dispun rețineri și se propun arestări fundamentate pe acestea.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Clienții pensiunii par, toți, elvețieni. Ardea casa pe ei și ei erau fierți pe uitat la ceas în crucea nopții

Altfel, trebuie să fii dereglat psihic să-ți închipui că Dinicu și-a pus singur foc la coșmelie și că visul vieții lui era să-și ardă de viu copilul de 11 ani.

UPDATE. După manelistul Bogdan de la Ploiești, județul meu mai aruncă pe piață un personaj istoric, electricianul Florin de la Mizil”, mai scrie jurnalistul.

Incendiul a izbucnit de la televizorul din mansardă

Procurorii afirmă că focul a izbucnit de la un televizor rămas pornit la mansardă. Din cauza unei instalații electrice subdimensionate, s-a produs un scurtcircuit.

Potrivit raportului la care face referire Victor Ciutacu, complexul Ferma Dacilor a fost edificat fără obținerea autorizațiilor necesare și a funcționat în această situație de la început.

Mai mult, chiar și eforturile ulterioare pentru a deveni legal au fost efectuate încălcând legea, conform concluziilor procurorilor, care indică că proprietatea nu deținea autorizație de securitate la incendiu.

Incendiul de la Ferma Dacilor. Declarația copilului care a scăpat din infernul flăcărilor

Incendiul de la Ferma Dacilor. Sursa foto: Arhiva EvZ

Cauza probabilă a incendiului ar fi fost identificată ca fiind „efectul termic al curentului electric”.

Situația a fost generată de faptul că societatea comercială era conectată la rețeaua electrică în baza unui contract încheiat în 2014, destinat unui consumator non-casnic de tip persoană fizică, sub denumirea de „pompă de apă” cu o putere de 8.00 kW, insuficientă pentru a susține consumul electric al unei pensiuni, informează Parchetul.

Patronul Cornel Dinicu, arestat preventiv

Judecătorii de la Judecătoria Ploiești au aprobat propunerea de arest preventiv prezentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în privința omului de afaceri controversat Cornel Dinicu.

Cornel Dinicu, patronul complexului Ferma Dacilor

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, reținut. Captură video

Acesta este persoana care a înființat și administrat efectiv complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani.

Cei alți doi inculpați au primit mandate de arest la domiciliu în cadrul dosarului în care cei trei sunt acuzați de omor din culpă și distrugere din culpă, referitor la incendiul din 26 decembrie care a devastat pensiunea și a dus la moartea a opt persoane.