Îndeplinirea dorințelor în 2024. Ce ar trebui să rostești la trecerea dintre ani

Îndeplinirea dorințelor în 2024. Ce ar trebui să rostești la trecerea dintre ani 2024. Sursa foto: Dreamstime.com

Cumpăna dintre ani este un motiv de reflecție asupra vechiului, precum și de a privi cu multă nădejde spre viitor. Un astfel de moment al vieții trebuie să fie însoțit de rugăciune și de mulțumire lui Dumnezeu. Iată una dintre rugăciunile pe care le poți citi în noaptea de Revelion.

Noul An este sărbătorit cu mare fast și bucurie în fiecare colț al lumii. Dincolo de această abordare a sărbătorii, partea spirituală nu trebuie uitată. Un astfel de moment al vieții noastre trebuie să înceapă cu rugăciune, dar și cu mulțumire pentru cele trăite și lăsate în urmă la cumpăna dintre ani.

Rugăciune pentru noaptea de Revelion. Cum ar trebui să te rogi

După învățăturile bisericești, rugăciunea ar trebui să cuprindă trei pași esențiali. Niciodată nu vom începe cu o rugăciune de cerere, în cadrul căruia să înșiruim lista de dorințe.

Atunci când vorbim despre noul sau despre alte dorințe a căror îndeplinire o dorim cu ardoare, fiecare rugăciune trebuie să respecte acești pași. Astfel, putem avea nădejdea că Dumnezeu va asculta cererile noastre și vom primi răspunsul așteptat.

Ne puteți urmări și pe Google News
Rugăciunea pe care să o rostești de Revelion. Îți îndeplinește dorințele

Rugăciuni pentru cumpăna dintre ani. Sursa foto: Dreamstime.com

Pașii rugăciunii

Fiecare moment în care ne adresăm lui Dumnezeu trebuie să înceapă cu rugăciunea de  mulțumire, iar ulterior cu cea de laudă. Abia la finalul celor două, prin rugăciunea de cerere, înaintăm dorințele noastre către Dumnezeu.

Rugăciunea de mulțumire este cea în care îi arătăm lui Dumnezeu toată recunoștința pentru cele primite, atât bune, cât și pentru încercări. De altfel, rugăciunea de laudă reprezintă partea în care îi aducem slavă lui Dumnezeu pentru cele primite.

După ce am parcurs primii doi pași, rugăciunea de cerere poate fi adresată cu smerenie.

Rugăciune pe care să o rostești de Revelion. Îți îndeplinește dorințele

Pașii esențiali ai rugăciunii. Sursa foto: Dreamstime.com

Rugăciune pentru un an îmbelșugat, sănătate și pace

„Binecuvintează, Doamne, viața noastră și ne izbăvește în Anul cel Nou care vine și în toți anii vieții noastre de necazuri, de primejdii, de războaie și de toată răutatea și nedreptatea, dăruindu-ne tuturor zile bune și îndelungate, cu bună sporire și folos în munca noastră, cu fericire și liniște, ca să-ți mulțumim pururea pentru toate și Ție mărire să înălțăm, împreună și Părintelui Tău Celui fără de început și Preasfântului și Bunului și de viață făcătorului Tău Duh acum și pururea și în vecii vecilor.

Ţie, Doamne, ne plecăm genunchii sufletului şi ai trupului nostru. Ţie singurului Bun şi fără de păcat, Ţie adevăratului Dumnezeu, care ai făcut cerul şi pământul, marea şi izvoarele, toate cele văzute şi nevăzute. Ţie, Dumnezeule, ne închinăm, Te lăudăm, îţi mulţumim şi Te rugăm. Caută cu milostivire spre smerita noastră rugăciune şi primeşte mulţumirile, laudele şi cererile noastre.

Te rugăm, Dumnezeule, să ne dai răbdare, înţelepciune, dragoste desăvârşită, nădejde nezdruncinată şi toate virtuţile care ne trebuie ca să ne mântuim. Apără-ne de oameni gâlcevitori, de oameni rătăciţi, de patimi şi păcate. Ajută-ne, Doamne, să nu ne lepădăm de Tine în nici un fel. Te rugăm acum, Dumnezeul nostru, să cauţi cu milostivire. Și să faci ca să fie primite la Tine toate cele lucrate de noi, nevrednicii în numele Tău, în anii trecuţi până în clipa de faţă: rugăciunile, cântările, milosteniile la săraci şi toate ostenelile noastre. Căci ştim că noi nu avem nimic al nostru, ci am luat totul dintru ale Tale. Amin.”