Un ciclon polar lovește România. Va fi extrem de frig de Crăciun

Un ciclon polar lovește România. Va fi extrem de frig de Crăciun Sursa foto: EVZ

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat că un ciclon polar va lovi România și că temperaturile vor fi extrem de scăzute de Crăciun.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat că un ciclon polar va lovi România și că temperaturile vor scădea dramatic din nou, cu diferențe de până la 10 grade de la o zi la alta. Vineri, ploi locale vor fi în sud și precipitații mixte în vest. În weekend, vor fi ploi, burniță, ploi slabe și fulguieli ușoare.

În zilele următoare, vremea se va schimba radical. Dacă azi vremea va fi deosebit de caldă în sud-est, cu maxime cu 10 – 15 grade peste normalul perioadei, de vineri, se va resimți o răcire accentuată în toată țara. Maximele vor fi între 1 grad și cel mult 9 grade.

Un ciclon polar se apropie de România

Răcirea va continua sâmbătă, cu maxime între -2 și 5 grade. Nopțile vor fi tot mai reci, cu valori între -7 grade și zero grade. De vineri, însă, precipitațiile se vor restrânge, doar în Banat vor fi ninsori slabe, iar în Oltenia și Dobrogea va fi lapoviță. ANM a mai anunțat că vor fi 3-4 zile cu vreme caldă, apoi va urma vreme rece.

Ne puteți urmări și pe Google News

După 22 – 23 decembrie va intra un val de aer rece, dar pentru scurtă durată, apoi vor fi iar alternanțe termice.

Prognoza meteo, 15 decembrie

De vineri, 15 decembrie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru această dată. În regiunile sudice nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații, predominant sub formă de ploaie pe parcursul zilei, iar noaptea, local se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

iarnă, ninsori

Un ciclon polar lovește România. Va fi extrem de frig de Crăciun. Sursa foto: Bographics | Dreamstime.com

În vestul teritoriului vor fi și perioade cu cer degajat, iar în centru și est cerul va fi mai mult noros și doar pe arii restrânse vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare.

Care vor fi temperaturile minime

Pe 15 decembrie, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și pe arii restrânse în restul masivelor montane va ninge. Vântul va prezenta intensificări în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea mai mare parte a Moldovei, în general cu viteze de 45…55 km/h, dar la intensitate mai redusă, pe parcursul zilei și în regiunile vestice, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -6 și 1 grad. Pe arii restrânse va fi ceață îndeosebi în centrul țării.