Fostul președinte Poroșenko are interdicție de a părăsi Ucraina

Fostul președinte Poroșenko are interdicție de a părăsi Ucraina

Fostul președinte al Ucrainei îi acuză pe polițiștii de frontieră de sabotaj anti ucrainean. Acesta s-a revoltat după ce a aflat că nu i se permite ieșirea din țară.

Petro Poroșenko, fost șef de stat al Ucrainei, nu are voie să își părăsească țara. Acesta nu poate pleca în călătoria de afaceri pe care o avea programată peste Ocean.

Poroșenko nu poate ieși din Ucraina

Fostul șef de stat al Ucrainei îi acuză pe polițiștii de frontieră de sabotaj anti ucrainean.  Poroșenko a fost întors de la graniță, ratând plecarea în Statele Unite. Fostul președinte al Ucrainei susține că avea programate călătorii de afaceri atât în Polonia cat și peste Ocean.

„Încă o dată teatrul absurdului la graniță. Am o călătorie de afaceri semnată de președintele Radei Supreme, dar polițiștii de frontieră nu m-au lăsat să trec. Sunt departe de a crede că grănicerii au acționat. din proprie iniţiativă. Fiecare poate ghici singur cine a anulat documentul semnat de preşedintele parlamentului”, a spus Petro Poroșenko.

Ne puteți urmări și pe Google News

Intenționa să intervină pentru ridicarea blocadei transportatorilor

Fostul șef de stat ucrainean a precizat că își programase mai multe întâlniri în Polonia. Majoritatea dintre acestea vizau ridicarea blocadei transportatorilor de la graniță. De asemenea, Poroșenko intenționa să discute cu oficialii americani vizavi de asigurarea finanțării de ajutor militar.

Predecesorul lui Zelenski acuză că întâlnirea cu președintele Camerei Reprezentanților i-a fost blocată. Republicanii se opun în continuare susținerii militare Ucrainei.

„Situația este extrem de dificilă. De aceea, accentul în program era pus pe discuții despre republicanii care creează probleme . Întâlnirea mea cu noul președinte al Camerei Reprezentanților, Johnson, a fost blocată”, a adăugat acesta.

 Poroșenko are interdicție de a părăsi Ucraina. Acuzații grave

Fostul președinte al Ucrainei. Sursa foto: Intagram Petro Porosenko

Poroșenko: „Lovitură adusă Ucrainei”

Fostul președinte al Ucrainei este convins că a fost ținta unui sabotaj anti ucrainian. Mai mult, acestea asociază interdicția care îl vizează în mod direct cu o lovitură adusă Ucrainei.

„Nueste un prejudiciu mărunt, ci un sabotaj antiucrainean. Nu este doar o piedică în calea activității diplomatice a întregii mele echipe, ci, din păcate, o lovitură adusă capacității de apărare a Ucrainei”, a afirmat el.

Polițiștii de frontieră spun că deputatului poporului i-a fost interzisă ieșirea din țară, după ce călătoria lui de afaceri a anulată de Rada Supremă.

„În perioada legii marțiale, deputații poporului din Ucraina au dreptul de a trece granița de stat pe baza deciziilor privind călătoriile de afaceri. În ceea ce-l privește pe deputatul poporului, grănicerii au avut confirmarea că acea călătorie a lui în străinătate a fost anulată.”, a arătat Poliția de Frontieră din Ucraina.

Nu este prima dată când Poroșenko se confruntă cu o situație de această natură. Pe parcursul anului 2022, deputatului poporului i-a mai fost interzisă ieșirea din țară.