Sondaj politic cu rezultate neașteptate pentru locul doi

Sondaj politic cu rezultate neașteptate pentru locul doi Alegeri. Sursa foto: Dreamstime.com

Dacă astăzi ar avea loc alegerile parlamentare și europarlamentare, PSD ar atrage cele mai multe voturi din partea votanților, potrivit unui sondaj Mercury Research, realizat la comanda USR. Interesant e însă ceea ce s-ar întâmpla cu locul al doilea

Potrivit datelor din sondaj, 30% dintre cei care au afirmat că vor merge cu siguranță la vot ar opta pentru PSD dacă ar avea loc alegeri parlamentare.

Surpriza vine de la partidul aflat pe locul doi, care nu e PNL, ci AUR.

Sondaj. PSD, pe primul loc dacă ar avea loc alegeri parlamentare

Prin urmare, 20% dintre votanți ar alege AUR. Pe locul trei se plasează USR, cu un procent de 19%, conform declarațiilor celor care au menționat că vor participa cu siguranță la vot în cadrul alegerilor parlamentare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit datelor din sondaj consultate de HotNews.ro, dacă ar avea loc alegeri parlamentare azi, PNL se situează pe a patra poziție, cu un scor de doar 17 la sută.

Sondaj alegeri parlamentare

Sondaj alegeri parlamentare. Sursa foto: Mercury Research

Alianța USR-PMP- Forța Dreptei, pe locul doi la europarlamentare

De asemenea, potrivit sondajului, într-un eventual scrutin pentru Parlamentul European, 28% dintre cei care au afirmat că vor participa cu siguranță la vot ar opta pentru PSD.

AUR și USR se află la egalitate pe locul al doilea, fiecare cu un procent de 19%, în timp ce PNL ar atrage doar 15% din voturile declarate sigure.

Configurația topului s-ar schimba dacă USR, PMP și Forța Dreptei ar forma o alianță electorală.

În acest scenariu, Alianța Dreptei ar ocupa locul secund în preferințele electorale pentru alegerile europarlamentare, obținând un scor de 24%, în timp ce PSD ar primi 26% din voturi. AUR ar atrage 21%, iar PNL ar înregistra 15%.

Sondaj. AUR, în topul preferințelor românilor la alegerile parlamentare

Un studiu realizat la comanda News.ro în urmă cu două săptămâni arăta o situație ușor diferită. PSD se plasa în fruntea intențiilor de vot pentru alegerile parlamentare din 2024, conform sondajului INSCOP.

Pe pozițiile următoare, se afla Partidul Național Liberal (PNL) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

În același timp, pe locul patru se situa Uniunea Salvați România (USR), care a înregistrat o creștere a susținerii electorale. O creștere în intenția de vot a înregistrat și partidul SOS România, care a ajuns la 4,0%, de la 3,1%.