Crima de la Sibiu. Al treilea suspect, rămas încă în libertate, dat în judecată de fosta iubită

Crima de la Sibiu. Al treilea suspect, rămas încă în libertate, dat în judecată de fosta iubită Cosmin Zuleam, al treilea suspect din crima de la Sibiu. Sursă foto: Poliția Română

Cosmin Zuleam, ultimul suspect implicat în crima din Sibiu, încă se află neidentificat. În paralel, au ieșit la iveală informații suplimentare cu privire la viața celor trei presupuși a fi responsabili de tragicul sfârșit al afaceristului Adrian Kreiner.

Crima de la Sibiu. Toți cei trei suspecți au avut antecedente penale în trecut, cel mai periculos dintre ei fiind Marian Minae. Acesta fusese condamnat la cinci ani de închisoare în urma unei tâlhării din 2013.

Else află în prezent sub judecată într-un dosar legat de traficul cu migranți.

Crima de la Sibiu. Cosmin Zuleam și-a părăsit iubita însărcinată

De asemenea, Cosmin Zuleam a fost închis în Slovenia, pentru o perioadă de 17 luni, ca urmare a furtului de telefoane mobile dintr-un centru comercial din Murska Sobota. Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 150.000 de euro.

Acesta a fost parte într-un caz la Judecătoria Tulcea, înregistrat sub denumirea de „situație juridică minor”, înregistrat la 13 ianuarie 2022. El are o fiică născută în 2016, însă nu a fost căsătorit cu mama copilului.

Femeia a intentat un proces pentru obținerea autorității părintești, solicitând instanței să decidă asupra acesteia. Fosta parteneră a lui Zuleam a cerut ca locuința copilului să fie stabilită la adresa sa, iar autoritatea părintească să fie exercitată exclusiv de către ea.

În expunerea motivată a solicitării, femeia a precizat că o fetiță a rezultat în urma relației cu al treilea suspect implicat în crima de la Sibiu.

„De la momentul despărţirii reclamanta a fost cea care s-a preocupat în mod personal de creşterea, educarea şi întreţinerea minorei.

De comun acord cu pârâtul a luat hotărârea ca aceasta să fie cea care execută obligaţiile părinteşti în calitate de reprezentant legal al minorei”, se arată în dosar, potrivit Fanatik.

Al treilea suspect în uciderea lui Adrian Kreiner, dat în judecată de mama copilului său

Pe 16 februarie 2022, Zuleam, presupus implicat în uciderea lui Adrian Kreiner, și-a dat acordul cu privire la cererea mamei copilului său.

Mai exact, el a consimțit la stabilirea locuinței minorei la adresa reclamantei și la exercitarea exclusivă a autorității părintești asupra copilului de către aceasta.

Instanța a subliniat că, în situația în care părinții unui copil născut în afara căsătoriei nu locuiesc împreună, modalitatea de exercitare a autorității părintești este stabilită de instanța de tutelă.

Adrian Kreiner

Crima de la Sibiu. Situația celui de-al treilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner. Sursa foto: LinkedIn

Aceasta se supune în mod similar prevederilor legate de divorț. Acestea stipulează că după desfacerea căsătoriei, autoritatea părintească revine ambilor părinți în mod comun, cu excepția cazului în care instanța hotărăște altfel.

Ce pensie alimentară plătește Cosmin Zuleam, suspect în crima de la Sibiu

La data de 5 mai 2022, Judecătoria Tulcea a decis ca autoritatea părintească asupra minorei, care a adoptat numele de familie al mamei sale, să fie exercitată în mod exclusiv de către aceasta.

Totodată, a fixat domiciliul minorei la locuința mamei. În plus, instanța a impus lui Cosmin Zuleam obligația de a plăti o pensie lunară de întreținere pentru fiică.

Totul în sumă echivalentă cu 1/4 din venitul său lunar net, dar nu mai puțin de 1/4 din salariul minim net pe economie. Asta începând cu data introducerii acțiunii, respectiv 13 ianuarie 2022, până la atingerea vârstei majore a acesteia.

Deși nu a avut nicio contribuție în creșterea copilului și nu era căsătorit cu mama acestuia, Cosmin Zuleam a încercat să influențeze decizia instanței din Slovenia, unde a fost condamnat la 17 luni de închisoare în 2020.

Conform informațiilor din ziarul sloven Slovenske Novice, Zuleam a comunicat judecătorilor, după ce și-a recunoscut vina, că „am făcut o greșeală pe care o regret. Aș dori să mă întorc cât mai curând posibil în țara mea natală, unde mă așteaptă soția și copilul meu de trei ani”.