Județul miliardarilor din România. Stau departe de aglomerația din Capitală

Județul miliardarilor din România. Stau departe de aglomerația din Capitală Sursa foto: Dreamstime.com

Cei mai mulți miliardari din România nu stau în Capitală, așa cum mulți s-ar fi așteptat. Ei au preferat să locuiască și să se ocupă de afaceri departe de aglomerație și de distracții.

Cei mai mulți miliardari din România s-au născut și locuiesc în Bacău. Se pare că aceștia nu au fost niciodată interesați de aglomerația din București și de locurile de lux. Cel mai bogat om din România nu este Ion Țiriac, ci Daniel Dineș (51 de ani). Apoi urmează Dragoș Pavăl, unul dintre proprietarii Dedeman, și fratele său Adrian Pavăl.

Cel mai bogat om din România s-a născut în Bacău

Daniel Dineș are o avere de 2,1 miliarde de dolari. Co-fondatorul companiei de software UiPath este originar din Bacău, orașul Onești, iar în anul 2019 el a fost numit primul miliardar român care se ocupă cu afaceri cu roboți software. În prezent, acesta se află pe locul 1456 în topul bogaților lumii.

Venituri de 9,5 miliarde de dolari în 2023

Inițiativa UiPath a fost fondată în anul 2005 și are acum sediul central la New York, acolo unde s-a listat pe Bursă. În anul 2023, compania a avut venituri de 9,5 miliarde de dolari și o dinamică în creștere cu 34%. Recent, Daniel Dineș a declarat că renunță la funcție de director general și că va fi Chief Innovation Officer.

Ne puteți urmări și pe Google News
Daniel Dineș

Județul miliardarilor din România. Stau departe de aglomerația din Capitală. Sursa foto: Captură Video

Alți miliardari care s-au născut în Bacău

Ceilalți miliardari români Dragoș Pavăl și Adrian Pavăl dețin 30 de magazine, cu peste 6.000 de angajați. În anul 1992, ei au deschis primul spațiu comercial, iar de atunci și-au extins rapid afacerea. Aceștia și-au început afacerea în Bacău, unde s-au și născut.

Frații Adrian și Dragoș Pavăl

Județul miliardarilor din România. Stau departe de aglomerația din Capitală. Sursa foto Arhiva EVZ

„În urmă cu 25 de ani, Dedeman era o reţea formată din şapte micromagazine localizate în Bacău. În acea perioadă, înce­puse să ni se contureze pentru prima oară în minte aspiraţia de a trece graniţele oraşului nostru şi de a deschide un magazin în Roman.

Cred că pe atunci nici nu îndrăz­neam să visăm aşa departe şi să proiectăm un viitor atât de promiţător pentru Dedeman. Cu toate acestea, ştiam că avem ambiţie, idei bune şi hotărâre şi că prinseserăm un mo­ment extrem de favorabil în perioada în care am pus bazele companiei”, declara Dragoş Pavăl, potrivit Cancan.