O rachetă a lovit un oraș turistic din Egipt la granița cu Israelul

O rachetă a lovit un oraș turistic din Egipt la granița cu Israelul

Cinci persoane au fost rănite după ce o rachetă a căzut în cursul nopţii de joi spre vineri în orașul Tab din Egipt. Nici armata israeliană și nici membrii grupării teroriste Hamas nu au spus cui aparține racheta. Racheta a lovit o unitate medicală, rănind cel puţin şase persoane, transmite Al Qahera TV.

Cinci persoane au fost rănite după ce o rachetă a căzut în cursul nopţii de joi spre vineri în Taba, un oraş dinEgipt situat la graniţa cu Israel, transmite AFP, citată de Agerpres.

"În cadrul escaladării actuale din Gaza, o rachetă s-a prăbuşit în Taba, rănind cinci persoane şi distrugând o clădire rezidenţială", potrivit postului de televiziune AlQahera News, despre care se știe că este apropiată de serviciile de informaţii egiptene.

Atacul nu a fost revendicat

Precizăm faptul că nici armata israeliană și nici membrii grupării teroriste Hamas nu au spus cui aparține racheta și cum a ajuns să lovească stațiunea turistică egipteană. Rachetă a căzut orașul turistic egiptean la granița cu Israelul și a lovit o zonă rezidențială.

Mai mulți martori au confirmat pentru AFP faptul  că o rachetă a căzut în acest oraş, situat la Marea Roşie şi la nord-est de Sinai, unde se află un punct de trecere la frontieră cu Israelul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Racheta a lovit un spital

Racheta a lovit o unitate medicală din Taba, rănind cel puţin şase persoane, mai spune Al Qahera TV. Un martor din orașul Taba a confirmat faptul că a auzit o explozie şi a văzut fum ridicându-se, dar Reuters nu a putut identifica imediat sursa exploziei.

Orașul Taba se află la graniţa Egiptului cu portul israelian de la Marea Roşie, Eilat. Armata israeliană a anunțat că este la curent cu un incident de securitate care s-a produs în afara graniţelor sale, potrivit News.ro.

 Organizația Hamas a anunţat miercuri că a vizat Eilat cu o rachetă, despre care armata israeliană a spus că a lovit o zonă periferică. Acest incident părea a fi atacul palestinian cu cea mai lungă rază de acţiune din Gaza.

Nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilităţii după explozia de vineri dimineaţă.

Explozia de la Taba evidenţiază riscul cu care se confruntă Egiptul şi alte ţări din regiune, pe măsură ce luptele între Israel şi Hamas se intensifică.