Victor Pițurcă vrea să resusciteze Steaua. Gigi Becali a sărit ca ars

Victor Pițurcă vrea să resusciteze Steaua. Gigi Becali a sărit ca ars Sursa Foto: Arhiva EVZ

Victor Pițurcă, fostul mare jucător și selecționer al naționalei României, ar fi dispus să preia echipa CSA Steaua București. Acesta nu vine singur, având deja discuții cu investitori care pot duce echipa în Superliga.

Curtea de Apel București a dat dreptate luni echipei Steaua, în disputa cu FCSB pentru palmares. Potrivit deciziei, palmaresul din perioada 1947-1998 îi revine echipei CSA Steaua București, ceea ce i-a dat speranțe lui Victor Pițurcă.

Victor Piţurcă vrea să revină la echipă alături de foștii săi colegi din anii '80

Victoria obținută recent în instanță l-a ambiționat pe Victor Pițurcă. Decizia favorabilă dată luni de CAB vine după victoriile obținute la Tribunalul București și Curtea de Apel. Fostul selecționer al României crede acum că MApN are toate șansele de a începe demersul pentru a primi dreptul de promovare:

„În ultimul timp ne gândim să facem ceva pentru Steaua, acest nucleu de jucători care am rămas să putem să punem pe linia de plutire, să facem ca Steaua să revină la normal. Măcar să încercăm să vedem dacă își doresc. Noi, generația care a câștigat Liga Campionilor, vrem să preluăm această echipă. Nu avem disponibilități financiare, dar aducem oameni cu bani. Dar doriți lucrul ăsta?”, a spus Victor Pițurcă, la emisiunea Arena Sport.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest moment, Steaua nu are drept de promovare din cauza unor probleme legale. Mai exact, fiind persoană juridică de drept public, clubul trebuie să se asocieze cu un privat și să obțină statutul de entitate juridică de drept privat.

Victor Pițurcă vrea să devină patronul CSA Steaua

Becali nu este impresionat de planul lui Victor Pițurcă

Gigi Becali a reacționat și el după planul făcut public de Pițurcă:

„Nu mă interesează ce vrea să facă Victor Piturcă. Dar, parcă totuși aș vrea să îi văd eu pe ei, că sunt șase-șapte inși, nu e treaba mea, ce vor face ei la echipă? Vor să conducă și să decidă pe banii altuia? Piți știe bine care e Steaua adevărată, că a fost și antrenor la ea sau nu a fost? Lăcătuș știe bine care e Steaua adevărată că a fost și președinte la ea sau nu a fost? Să facă tată ce vor. Să aducă și banii lor de acasă dacă vor, dar să dea mai repede drumul la treabă”, a declarat finanțatorul celor de la FCSB.

Investitorii, soluția fostului selecționer pentru a putea duce echipa în Superliga

În acest moment, Steaua ocupă locul 11 în clasamentul Ligii 2, cu 12 puncte adunate în 10 etape. Trupa pregătită de Daniel Oprița este la patru puncte distanță de ocupanta locului șase, ultimul care asigură prezența în play-off, ocupat de CS Mioveni.

În sezonul regular din Liga 2 se dispută numai turul, adică 19 etape. Primele 6 clasate joacă în play-off, iar restul de 14 în play-out, fiind împărțite în două grupe.

Doar primele două echipe din play-off promovează direct în Liga 1, în timp ce locul 3 merge la baraj.