Fostul parlamentar PSD Dorin Lazăr Maior, internat în ziua în care urma să fie extrădat

Fostul parlamentar PSD Dorin Lazăr Maior, internat în ziua în care urma să fie extrădat Dorin Lazăr Maior. Sursa: Poliția Română

Astăzi, era programată extrădarea fostului parlamentar PSD Dorin Maior în România, pentru a executa pedeapsa cu închisoarea. Numai că, procesul de extrădare a fost amânat din motive medicale, deoarece acesta s-a internat.

Dorin Lazăr Maior, programat să fie transferat astăzi din Italia, s-a internat la un spital din Roma din cauza unor probleme medicale.

Procedura de aducere va fi reprogramată pentru o dată ulterioară. Atunci când medicii italieni vor considera că starea sa de sănătate permite transferul cu avionul în România.

Dorin Lazăr Maior nu a fost extrădat în România

Acesta a fost lider al organizațiilor de revoluționari din Brașov. Maior s-a refugiat în Italia după ce a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și 1.186 de zile de închisoare în România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 2 octombrie 2023, conform surselor judiciare, un grup de ofițeri din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române se pregăteau să preia un bărbat în vârstă de 63 de ani din Roma, Italia.

Autoritățile judiciare din Italia au emis o hotărâre pentru preluarea persoanei căutate pe baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul Brașov.

Dorin Lazăr Maior

Maior Dorin. Sursa: Camera Deputaților

Fostul parlamentar e condamnat la închisoare pentru corupție

Dorin Maior Lazăr a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru corupție.

Maior a fost adus în fața instanței de către procurorii DNA Brașov. Era învinuit de cumpărare de influență și complicitate la cumpărare de influență.

Mai specific, el ar fi încercat să exercite presiuni pentru a influența rezolvarea unui alt dosar în care a fost condamnat la șapte ani de închisoare în mod definitiv. În cadrul respectivului caz, Dorin Lazăr Maior fusese acuzat de șantaj.

În aprilie 2016, fostul deputat a fost extrădat din Dubai, unde se afla în momentul respectiv. Pe numele său fusese emis un mandat de arestare în absență. Maior a fost transportat înapoi în țară și reținut în custodia Poliției din Brașov.

Maior a intrat pe o traiectorie negativă în 2013. Atunci a primit o condamnare definitivă de șapte ani de închisoare din partea Curții de Apel Mureș. El a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de șantaj în cadrul dosarului „Romexterra”.