Manuscrisul lăsat în urmă de Părintele Arsenie Boca. Abia acum s-a aflat!

Manuscrisul lăsat în urmă de Părintele Arsenie Boca. Abia acum s-a aflat!

Părintele Arsenie Boca a reprezentat un model de viață curată, lăsând în urmă numeroase învățături folositoare creștinilor de astăzi. Dintre aceste, iese la iveală un manuscris în care Sfântul Ardealului îi învață pe oameni cum să se roage pentru cei apropiați, dar și pentru vrăjmași.

Numele Părintelui Arsenie Boca este un adevărat reper în credința ortodoxă. Milioane de credincioși se raportează la modelul de viață creștinească pe care acesta l-a avut. Scrierile Sfântului Ardealului și învățăturile sunt așezate la loc de cinste în Biserica Ortodoxă. Unul dintre cele mai valoroase manuscrise ale monahului iese la iveală la mai bine de trei decenii de la trecerea acestuia în veșnicie.

Părintele Arsenie Boca a lăsat în urmă un manuscris revelator

Este denumit Sfântul Ardealului, iar mormântul său a devenit loc de pelerinaj. Totodată, este denumit de multe voci un adevărat fenomen în ortodoxie, fiind atât de îndrăgit inclusiv după moarte. Dincolo de toate descrierile care îi sunt atribuite, Părintele Arsenie Boca a pus un pilon important în Biserica Ortodoxă în vremuri de restriște. În perioada comunismului, acesta ținea piept represiunilor slujind, trăind liber și primind la spovedanie mii de credincioși.

Pentru acest gen de abordare a misiunii călugăriei, Sfântul Ardealului a suferit prigoana comuniștilor. Cu toate că a făcut închisoare și a fost condamnat la muncă silnică nu s-a oprit din îmboldul său duhovnicesc, acela de a reprezenta un model pentru credincioși.

Ne puteți urmări și pe Google News

Părintele Arsenie Boca a lăsat în urmă numeroase scrieri. Cărțile Sfântului Ardealului sunt lecturate de credincioșii din țară, dar și din afara granițelor.

Manuscrisul lăsat în urmă de Părintele Arsenie Boca

Manuscris Arsenie Boca, sursa: Colaj EVZ

Un manuscris al acestuia iese acum la iveală. Acesta a fost cuprins în cartea "Cuvinte vii", lucrare ce cuprinde învățături de credință. Acestea au fost așezate pe hârtie de Sfântul Ardealului în chilia simplă în care a viețuit la Sâmbăta de Sus.

"Ziceți mai pe scurt. Eu nu mă răzbun. Are cine. N-aș crede să vorbească ca ei. Tu fă bine și așteaptă răul. Binele ti-l va răsplati Dumnezeu.Dacă oamenii – rudele ți-ar face bine, ție ce cruce ți-ar mai rămâne? (...)Deci roagă-te pentru cei ce te blastămă, fă bine celor ce-ți fac rău; celui ce-ți cere – nedrept – dă-i tot ce-i trebuie lui, din lăcomie.", se arată în manuscrisul Părintelui Arsenie.

In scrierea sa, Sfântul Ardealului îi îndeamnă pe credincioși să se roage atăt pentru cei care le vor binele cât și pentru vrăjmași, deopotrivă. Totodată, Părintele îi învață pe cei care își doresc să ducă o viață curată, plăcută lui Dumnezeu, să nu caute răzbunarea atunci când sunt nedreptățiți.