Tinerii din Generația Z, așteptări salariale nerealiste

Tinerii din Generația Z, așteptări salariale nerealisteSursa foto: Dreamstime.com

Un nou studiu care are în prim plan orientarea tinerilor generației Z în planul profesional scoate la iveală aspecte cel puțin îngrijorătoare.

Tinerii generației Z pășesc greu spre un traseu bine definit în carieră. În schimb, sunt extrem de încrezători în forțele proprii și vor salarii uriașe. Este concluzia celui mai recent studiu efectuat în acest sens. Platforma Jobteaser a realizat o analiză completă a percepțiilor Generației Z în raport cu parcursul lor profesional.

Tinerii Generației Z își evaluează greșit competențele

Tinerii Generației Z sunt născuți între  anii 1995 și 2010. Toți sunt extrem de încrezători în propria valoare și chiar au tendința se a se supraestima. Mai mult, în piața muncii nu găsesc ușor o direcție clară.

Toate aceste aspecte au rezultat în urma unei analize realizate de o platformă de recrutare franceză. Paradoxal însă, tinerii acestei generații au lăsat de înțeles că sunt întotdeauna optimiști atunci când vine vorba de găsirea unui loc de muncă.

 Alarmant! Tinerii de astăzi se orientează greu în carieră și au așteptări salariale nerealiste

Sursa foto: Arhiva EVZ

Îngrijorător este că majoritatea tinerilor cuprinși în cadrul studiului au o percepție pozitivă legată de viitorul personal profesional, chiar și într-un astfel de context.

Realizatorii cercetării susțin că există în piața muncii o cerință uriașă în ceea ce îi privește pe tineri.

" De la începutul anului 2023, am înregistrat cu aproape zece procente mai multe anunțuri postate, ofertele pentru tinerii profesioniști, în special sub formă de programe de studii duale (plus 26 la sută), iar angajările inițiale (plus 20 la sută ) au crescut semnificativ”, a explicat un reprezentant al platformei Jobteaser, Adrien Ledoux.

 

De altfel, tinerii Generației Z au lacune serioase inclusiv în aspecte ce țin de organizarea documentelor personale pentru a aplica la un nou loc de muncă.  În același timp, studiul a scos la iveală că pe parcursul susținerii interviurilor de angajare, majoritatea își supraestimează competențele.

Când vine vorba de așteptările salariale, tinerii Generației Z au așteptări total nerealiste. Mai ales în ceea ce privește sfera joburilor entry-level.

Nu este însă singurul studiu care scoate la iveală o astfel de realitate. Conform unei alte analize realizate de Catalyst Solutions, tinerii la început de drum în carieră au arătat că vor să încaseze salarii între 3200 și 5000 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News