Părinții plătesc până la 9.000 de lei pentru serviciile unei bone. Condiții de lux
- Cristian Raducanu
- 1 octombrie 2023, 07:39
Părinții care au un program de lucru încărcat sunt nevoiți să apeleze la serviciile bonelor pentru a-și crește copii. Activitatea bonelor, deși implică o responsabilitate uriașă, este remunerată pe măsură.
Tot mai mulți părinți apelează la bone pentru a a-și crește copii. În ultimii ani, filipinezele au fost preferate de părinți, însă, acum companiile de recrutare s-au orientat către românce.
Prin urmare, femeile care lucrau în străinătate au revenit în România, atrase fiind de salariile mari și condițiile bune de lucru de la noi din țară.
Bone cu salarii de 4.000 de lei
Femeile beneficiază de carte de muncă, mese gratuite și în unele cazuri primesc și cazare. Bonele externe lucrează opt ore pe zi de luni până vineri. În cel de-al doilea caz, salariile oferite bonelor începe de la 3.500 de lei și ajung până la 4.000 de lei.
În cazul în care părinții apelează la serviciul bonelor în afara orelor de program, acestea vor fi plătite suplimentar. În funcție de înțelegerea cu familia copilului. La fel ca orice angajat din piața muncii, bonele care lucrează în weekend vor fi plătite dublu.
În cazul bonelor interne, acestea sunt remunerate de la 4.000 de lei și pot încasa chiar și 4.500 de lei. Însă, sunt părinți dispuși să plătească până la 9.000 de lei lunar. De menționat este faptul că salariile de aproape 2.000 de euro sunt oferite bonelor care au studii superioare și care îndeplinesc atribuții suplimentare.
Cum decurge interviul
„ Sunt beneficiari cu bani, oameni de afaceri care au birouri prin țară și care pleacă des de acasă, care vor o înlocuitoare a mamei și a tatălui, caută mai mult pe cineva care să fie ca un membru al familiei.
Aproximativ 80% la sută din cele care mă sună sunt românce din diaspora, care vor să se întoarcă mai aproape de familie. M-au sunat din Spania, Italia, Belgia, dar și femei din Ucraina.
Salariile pe care le oferă beneficiarii români sunt apropiate de cele oferite în țările în care lucrează ele. Ca bonă internă, ai cazare, cameră separată, mâncare și aceleași condiții pe care le are familia în casă, ce mănâncă familia mănâncă și bona. Bonele externe se duc la beneficiar ca la birou, după programul stabilit cu acesta”, a declarat Iuliana Hodoș, proprietara unei companii de recrutare de bone și menajere la nivel de țară, pentru Gândul.ro.
Înainte de a lua în grijă copii, bonele sunt verificate la sânge. În primul rând, vor trebui să completeze o fișă în care vor preciza detaliile personale și datele de contact ale angajatorilor precedenți.
De asemenea, pe lângă cazierul judiciar, vor trebui să prezinte și o adeverință medicală potrivit cărora nu suferă de boli care să le pună în primejdie sănătatea copiilor. Interviul între familia copiilor și bone se desfășoară online. După care, în cazul în care familia acceptă, se vor cunoaște personal.