Amenzi uriașe pentru șoferii care nu respectă aceste reguli. Nou indicator valabil pe autostrăzi

Amenzi uriașe pentru șoferii care nu respectă aceste reguli. Nou indicator valabil pe autostrăzi Sursa foto: Arhiva EVZ

Șoferii care nu cunosc noile indicatoare instalate deja pe autostrăzile din străinătate pot fi pasibili de amenzi usturătoare

Indicatorul IG-L îi avertizează pe șoferi în ceea ce privește depășirea limitei de poluare. Șoferii români care nu respectă regula de a nu depăși valoarea admisă pot lua amenzi uriașe. Autostrăzile din Austria și Germania au deja montate indicatoare cu referire la indicele de poluare.

Amenzi de peste 100.000 de lei pentru șoferii care nu le respectă

Noul indicator are prescurtarea "IG-L" sau„Immissionsschutzgesetz-Luft”, în limba germană. Concret, denumirea are legătură cu Legea federală din Austria privind controlul aerului. Aceasta a fost elaborată cu scopul de a sprijini reducerea emisiilor poluante. Cantități uriașe ale acestora provin mai ales de la autoturisme.

Șoferii care pornesc la drum pe teritoriul Austriei, dar și pe autostrăzile din Germania trebuie să țină cont de aceste indicatoare. Atunci când limita de viteză este depășită în dreptul unui astfel de indicator, amenzile aplicate sunt colosale.Autoritățile din Austria au mărit valoarea acestor amenzi de încălcare a vitezei. Totul după instalarea noilor indicatoare. IG-L. În prezent, șoferii pot primi până la 90 de euro amendă dacă depășesc limita de viteză cu 30km/h.

Ne puteți urmări și pe Google News
Amenzi uriașe pentru șoferii care nu respectă aceste reguli. Nou indicator valabil pe autostrăzi

Sursa foto: Dreamstime

Atât pe teritoriul Austriei, cât și în Germania, amenzile legate de respectarea mediului înconjurător sunt usturătoare. Acestea depășesc suma de 2000 de euro.Astfel, o vacanță sau o scurtă vizită în țările vecine ar putea costa mai mult decât era plănuit. Asta în cazul în care aceste măsuri impuse de autoritățile austriece nu sunt respectate.

De amenzi drastice aplicate din cauza noilor indicatoare IG-L, pot scăpa totuși unii dintre șoferi. Este vorba strict despre cei care conduc autovehicule de înmatriculare cu numere verzi.În Austria, conducătorii auto pot opta pentru a nu renunța la plăcuțele de înmatriculare cu caractere negre inclusiv pentru mașinile electrice. Chiar în acest caz, aceștia vor avea obligativitatea de a respecta indicatoarele cu limitele de viteză.