Surpriza Cupei Mondiale la Rugby. Fiji - Australia, 22-15

Surpriza Cupei Mondiale la Rugby. Fiji - Australia, 22-15

Surpriza Cupei Mondiale la Rugby. Reprezentativa Fiji a învins Australia cu scorul de 22-15, în Grupa C.

Surpriza Cupei Mondiale la Rugby. Fiji - Australia, 22-15. În urma meciului pierdut în runda secundă a grupei B de la Cupa Mondială de rugby, „Cangurii”, de două ori campioni mondiali anterior, au șanse mici să ajungă în sferturi la ediția actuală.

Australia trece printr-o perioadă dificilă, cu schimbarea generațiilor

Echipa Australiei, care trece printr-o perioadă de schimbare de generații, a venit fără un obiectiv concret la Cupa Mondială.

Iar în ultimul meci de pregătire a înregistrat un eșec cu scorul de 17-41 contra Franței.

Ne puteți urmări și pe Google News

În meciul de duminică, de pe arena Geoffroy-Guichard din Saint-Etienne, „Cangurii” și-au compromis aproape orice șanse de a ajunge în sferturile de finală ale competiției. O astfel de contraperformanță ar fi o premieră în istoria participărilor la Cupa Mondială ale Australiei.

Fiji, surpriză și premieră istorică prin victoria cu Australia

Fiji a fost purtată spre victorie de Simione Kuruvoli, care a transformat 5 lovituri de pedeapsă și a contribuit la o victorie extrem de importantă, cu scorul de 22-15. Este prima victorie din istoria confruntărilor directe dintre cele două națiuni.

Echipa din Fiji a urcat, în urma acestei partide, pe poziția a doua în grupa dominată de Țara Galilor

La această Cupă Mondială, în sferturi merg doar primele două clasate.

Australia, obligată să câștige cu Țara Galilor, dacă vrea în sferturi

Australia mai are o singură șansă, în meciul direct, de pe 24 septembrie, de la ora 22:00, cu Țara Galilor. Dacă înving, revin în cursă, dacă pierd, Cangurii ratează pentru prima dată în istorie sferturile de finală ale competiției.

Echipele:

Australia: Ben Donaldson; Mark Nawaqanitawase, Jordan Petaia, Samu Kerevi, Marika Koroibete; Carter Gordon, Nic White; Angus Bell, David Porecki (căpitan), James Slipper, Nick Frost, Richard Arnold, Tom Hooper, Fraser McReight, Rob Valetini.

Rezerve: Jordan Uelese, Blake Schoupp, Zane Nonggorr, Matt Philip, Robert Leota, Issak Fines-Leleiwasa, Lalakai Foketi, Suli Vunivalu.

Fiji: Ilaisa Droasese; Jiuta Wainiqolo, Waisea Nayacalevu (căpitan), Josua Tuisova, Semi Radradra; Teti Tela, Simione Kuruvoli; Eroni Mawi, Samuel Matavesi, Luke Tagi, Isoa Nasilasila, Te Ahiwaru Cirikidaveta, Lekima Tagitagivalu, Levani Botia, Viliame Mata.

Rezerve: Tevita Ikanivere, Peni Ravai, Mesake Doge, Temo Mayanavanua, Albert Tuisue, Frank Lomani, Vilimoni Botitu, Vinaya Habosi.