Un senator american se retrage din politică din cauza vârstei: Biden și Trump ar trebui s-o facă și ei

Un senator american se retrage din politică din cauza vârstei: Biden și Trump ar trebui s-o facă și ei Mitt Romney. Sursa foto: Wikipedia

Senatorul american Mitt Romney s-a retras din viața politică, după un singur mandat la Senat. Republicatul susține că, dacă ar mai începe încă un mandat, la sfârșitul acestuia ar urma să împlinească vârsta de 80 de ani, iar vârsta îl obligă să se retragă.

Senatorul republican, Mitt Romney, care are în acest moment 76 de ani, a decis că se retragă din viața politică. Senatorul a fost alegerea republicanilor la alegerile prezidențiale încă din 2012, însă acest lucru se oprește aici.

Americanul susține că se va retrage din viața politică deoarece, în cazul în care mai începe încă un mandat, va ajunge să împlinească 80 de ani în Senat. În plus, republicanul susține că este nevoie de lideri tineri, din noile generații.

Biden și Trump ar trebui să se retragă și ei

În cadrul videoclipului postat de către senatorul Romney, acesta a cerut liderilor americani Joe Biden și Donald Trump să „se dea deoparte”. Această cerință face referire la vârsta înaintată a președintelui și fostului președinte, care se luptă în anul pentru poziția de conducător al statului american.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul președinte Donald Trump va avea în timpul alegerilor prezidențiale de anul viitor 78 de ani, iar președintele actual Joe Biden, ar urma să împlinească anul viitor 80 de ani.

Astfel, cerința senatorului american este ca cei doi lideri să se retragă și să dea voie partidelor să aleagă candidați mai tineri, astfel încât conducătorii să facă parte din generațiile următoare.

 

Sursă foto- Wall Street Journal

Mitt Romney și fostul președinte american, Donald Trump

Senatorul american nu îl susține pe Trump

Singura persoană care a votat pentru condamnarea lui Donald Trump în procesul de destituire din 2020 a fost Romney. În plus, senatorul a fost unul dintre cei șapte senatori republicani care au votat pentru condamnarea în al doilea proces, care an avut loc la câteva săptămâni după atacul asupra Capitoliului american din 6 ianuarie 2021.

Republicanii au susținut că dacă Romney decide să candideze din nou, s-ar putea confrunta cu o luptă dificilă pentru a obține un al doilea mandat, din cauza opoziției sale față de Trump. Cu toate acestea, senatorul a declarat că decizia sa nu a fost influențată de teama de a pierde, potrivit datelor publicate de MediaFax.