Tragedie la malul mării. O persoană a murit înecată, 4 au fost salvate cu greu

Tragedie la malul mării. O persoană a murit înecată, 4 au fost salvate cu greu Litoralul Mării Negre. Sursa foto: Arhiva EVZ

Tragedie la malul mării. Și duminică, 10 septembrie, au continuat morțile înregistrate în acest sezon pe litoral. O persoană și-a pierdut viața, pentru că s-a înecat, alte 4 au fost salvate in extremis.

O nouă tragedie s-a consemnat pe litoralul românesc. Un turist în vârstă de 22 de ani a murit înecat, iar alte patru persoane au fost salvate din mare, duminică, la Vama Veche.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa a informat că cinci persoane aflate în pericol de înec au fost scoase din mare, la Vama Veche. Una dintre ele fiind inconştientă, în stop cardio-respirator.

La faţa locului au fost mobilizate două echipaje ale SAJ, elicopterul şi un echipaj de la SMURD.

Ne puteți urmări și pe Google News

Persoana aflată în stare de inconştienţă, un turist de 22 de ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de cadrele medicale, fiind înregistrat decesul.

Tragedie la Vama Veche, un bărbat s-a înecat

Celelalte patru persoane salvate din mare nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, după cum precizează Agerpres.

Un bărbat de 50 de ani a murit, luni, 7 august, la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Acesta fusese scos din apă în stare de inconștiență. ISU Dobrogea a intervenit, luni, la Sanatoriul Balnear Techirghiol, unde o persoană a fost scoasă din apă inconștientă. A intervenit un echipaj de prim ajutor și un elicopter SMURD. Bărbatul în vârstă de 50 de ani a fost declarat decedat, anunță ISU Dobrogea.

În luna iunie, n bărbat în vârstă de 80 de ani, care s-a înecat în Lacul Techirghiol. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă fără succes.

Turiști în pericol

Sursa foto: Arhiva EVZ

Un sezon marcat de multe morți și incidente între turiști și salvamari

Pe 6 august, la Costinești, după ce un bărbat de aproximativ 40 de ani a murit după ce s-a înecat în mare. Tot duminică, un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost găsit mort în canalul Dunăre-Marea Neagră.

Pe 16 iulie, pe plaja Modern din Constanța, un tânăr de 22 de ani a dispărut în mare. Salvamarii l-au scos pe tânăr din Marea Neagră, însă acesta nu a mai putut fi resuscitat și și-a dat ultima suflare.

De altfel, tot sezonul estival a fost marcat de tragedii și de incidente între turiști și salvamari.