Disperare în Rusia. Metoda medievală prin care-și apără bombardierele strategice Tu-95

Disperare în Rusia. Metoda medievală prin care-și apără bombardierele strategice Tu-95 Sursa: Arhiva EVZ

Rusia acoperă bombardierele strategice Tu-95 cu anvelope de mașină pentru a le feri de dronele ucrainene. Unele surse au declarat că oamenii lui Putin au arătat încă o dată inovații de neegalat pentru a face față atacurilor.

Rusia a acoperit aripile unui bombardier strategic Tu-95 cu mai multe cauciucuri de mașină, pentru a le feri de atacurile ucrainene cu drone.

Duminică, imaginea din satelit, datată 1 septembrie, a fost postată pe platforma X, cunoscută anterior ca Twitter, de un ofițer ucrainean în rezervă. Utilizatorul a spus că forțele ruse desfășoară această tactică pe aerodromul militar Engels.

Un astfel de atac a distrus săptămâna trecută patru avioane rusești de transport militar Il-76 staționate pe un aerodrom din orașul vestic Pskov. Un ofițer militar ucrainean a declarat că rușii au arătat încă o dată inovații de neegalat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pregătiți-vă, pentru că rușii au arătat încă o dată inovații de neegalat. Ceea ce vedeți este o imagine din satelit cu un bombardier strategic TU-95 acoperit cu anvelope pentru mașini. Potrivit rușilor, acest lucru ar trebui să protejeze bombardierele strategice de drone. „Aceasta nu pare să fie doar o întâmplare. Potrivit acestor imagini din satelit, se pare că rușii sunt încă în proces de montare a anvelopelor pe bombardier – o versiune proaspătă, prietenoasă cu bugetul, de înlocui ERA pentru forțele aeriene ruse?", a adăugat Tatarigami_UA, ofițerul militar, pe Twitter.

O dronă Din Rusia, căzută în România

Ieri, o dronă rusească folosită în atacul asupra portului Izmail ar fi căzut pe malul românesc al Dunării. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko.

„Potrivit Serviciului Gărzii de Stat a Frontierei Ucrainei, noaptea trecută, în timpul unui atac masiv al Rusiei în apropiere de portul Izmail, dronele ruseşti Shahed au căzut şi au detonat pe teritoriul României.

Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea rachetelor ruseşti reprezintă o ameninţare uriaşă nu numai pentru securitatea Ucrainei, ci şi pentru securitatea ţărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO”, a spus acesta.

El a rugat de urgență Occidentul să furnizeze sisteme moderne suplimentare de apărare antirachetă şi antiaeriană. Acesta a mai spus că România ar putea fi în pericol din cauza rușilor.

„Facem apel la partenerii noştri să accelereze furnizarea de sisteme moderne suplimentare de apărare antirachetă şi antiaeriană, precum şi avioane de luptă către Ucraina, ceea ce va spori protecţia infrastructurii Ucrainei şi a ţărilor vecine”, a scris purtătorul de cuvânt pe Facebook.