Raed Arafat va fi audiat în cazul exploziilor de la Crevedia

Raed Arafat va fi audiat în cazul exploziilor de la Crevedia Raed Arafat / Sursa foto: Arhiva EVZ

Raed Arafat va fi audiat de procurori în cazul exploziilor de la Crevedia. De asemenea, vor fi audiați și toți pompierii care au fost răniți în urma tragediei. Dosarul a fost deja deschis.

Raed Arafat și pompierii răniți în cele patru explozii de la Crevedia vor fi audiați de procurori. Anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Curtea Militară de Apel au deschis dosarul. Adina Anghelescu, jurnalist de investigații, a explicat ce se va urmări la aceste audieri.

Procurorii de la Parchetul Militar așteaptă să primească rapoartele de intervenție. Acestea au fost finalizate marți, 29 august, la trei zile de la exploziile de la Crevedia. Adina Anghelescu a subliniat că aceste documente sunt foarte importante. Ulterior, vor începe audierile cu pompierii răniți și șeful DSU.

Raed Arafat va fi audiat în dosarul exploziilor de la Crevedia

ADVERTISING

Jurnalista de investigații a mai adăugat că, în acest moment, anchetatorii vor mai aștepta să îi audieze pe pompierii care au fost răniți. Adina Anghelescu a declarat că printre primele persoane care vor fi aduse la audieri sunt Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ne puteți urmări și pe Google News
explozie, crevedia, stație GPL

Exploziile de la Crevedia / Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

El va fi însoțit de comandații inspectori de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov și Dâmbovița. Cei trei amintiți au coordonat acțiunea din teren și au luat decizii la Crevedia.

„Pompierii au fost acolo în mijlocul tragediei care s-a întâmplat după a doua explozie, mai ales că vorbim de foarte mulți salvatori care pe urmă, iată, ar trebuit să fie salvați ei înșiși de către medici. Bineînțeles că va fi chemat din sursele mele, știu asta, surse judiciare, că și Raed Arafat va fi chemat.”, a declarat Adina Anghelescu.

De ce vor fi audiați pompierii

Jurnalista a mai adăugat că este foarte important să se afle dacă anumite reglementări au fost încălcate. Raed Arafat și alți oficiali au susținut că nu au fost încălcate măsurile de protecție în intervenția de la Crevedia. În urma celor patru explozii, două persoane au murit și alte 58 au ajuns la spital. Din acest total, 43 au fost angajați ai MAI.

„Deocamdată nu se știe dacă a fost încălcată vreo normă sau vreo reglementare în ceea ce privește protecția muncii. În ceea ce îi privește pe militarii care se aflau în desfășurare a unei acțiuni, deci ei se aflau în misiune, în activitate și aici era vorba și despre o protejare a lor, când riscul este maxim”, a declarat Adina Anghelescu la postul de televiziune Antena 3 CNN.