Donald Trump a revenit pe Twitter (platforma X), după mai bine de doi ani

Donald Trump a revenit pe Twitter (platforma X), după mai bine de doi ani Donald Trump recunoaste că-i vinovat. Acțiunile sale ar fi încălcat legea. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Pentru prima dată în mai bine de doi ani, Donald Trump s-a întors joi pe X, site-ul cunoscut anterior sub numele de Twitter. Fostul președinte și-a făcut astfel revenirea pe platforma care a jucat un rol important în ascensiunea sa politică și președinție.

Donald Trump s-a întors pe X și a postat o fotografie cu el în aceeași zi în care s-a predat autorităților din Georgia în legătură cu un caz penal legat de eforturile de anulare a alegerilor prezidențiale din 2020.

Fotografia era de tip mugshot, adică o fotografie de poliție sau o fotografie de identificare a unei persoane care a fost arestată sau reținută de autorități.

Donald Trump a revenit pe X, fosta Twitter

Fostul președinte american a făcut o postare în care a adăugat un link ce duce spre o strângere de fonduri. Trump s-a folosit de moment pentru a strânge bani pentru campania sa electorală.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus față de fotografia de poliție, el a scris cuvintele „AMESTECARE ÎN ALEGERI” și „NICIODATĂ SĂ NU NE PREDĂM!””.

Postarea a fost făcută în timp ce Trump se afla în zbor de la Atlanta la Newark, New Jersey.

Ultima postare a lui Trump pe X a fost pe 8 ianuarie 2021. Atunci el a scris:

„Pentru toți cei care au întrebat, nu voi merge la învestirea de pe 20 ianuarie”, referindu-se la ceremonia de învestire a președintelui ales la vremea aceea, Joe Biden.

Trump a fost eliminat de pe Twitter în urma revoltei de la Capitoliu din 6 ianuarie 2020. O puternică lovitură la acea perioadă, având în vedere că era platforma principală prin care comunica.

În anii care au precedat președinția sa și pe parcursul mandatului său la Casa Albă, fostul președinte folosea Twitter ca pe o tablă de anunțuri neoficială, un loc unde ataca rivalii, anunța decizii politice și de pe plan personal, și critica acoperirea media.

Fostul președinte a folosit anterior doar Truth Social

Trump și consilierii săi au chibzuit luni întregi despre când și, mai ales, dacă ar trebui să revină pe platformă. De la plecarea din Casa Albă, Trump a ales să își transmită comunicatele pe Truth Social, deși această platformă nu atrage atenția la fel de mult ca Twitter.

Pe Twitter, Trump are peste 86 de milioane de urmăritori, în timp ce pe Truth Social are peste 6 milioane.

Fotografia de arestat a lui Donald Trump.

Donald Trump. Sursa: Fulton County Sheriff Office

În urma achiziționării Twitter anul trecut de către miliardarul Elon Musk, feed-ul Twitter al lui Trump a fost redeschis. Cu toate acestea, Trump a minimalizat ideea de a reveni pe site și nu a făcut nicio postare până joi seara, când a publicat fotografia sa de tip mugshot.