Rondele de orez cu zmeură, retrase de la vânzare. Conțin o substanță toxică

Rondele de orez cu zmeură, retrase de la vânzare. Conțin o substanță toxică Sursa foto: Dreamstime.com

Un lot de rondele de orez cu zmeură a fost retras de pe rafturile magazinelor, deoarece există suspiciuni că ar putea conține cantități ridicate de aflatoxine.

Un lor de rondele de orez cu zmeură au fost retrase din magazinele dm-drogerie markt și se solicită consumatorilor să îl returneze. Aceste substanțe pot fi nocive în cazul unui consum îndelungat.

Lot de rondele de orez, toxic

Conform informațiilor publicate pe site-ul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dm-drogerie markt efectuează o rechemare preventivă a produsului „dmBio rondele de orez cu zmeură 8 luni+ ECO 35g”.

Sunt afectate doar produsele cu data limită de consum (MHD) 04.06.2024, și anume cele din lotul „NL 157”. Aceste informații pot fi găsite pe partea din spate a ambalajului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Rondele de orez cu zmeură, retrase din magazinele dm.

Rondele de orez cu zmeură. Sursa: ANSVSA

Produsul a fost retras de la comercializare deoarece există suspiciuni că lotul cu data limită de consum menționată ar putea conține niveluri ridicate de aflatoxine.

Aflatoxinele sunt substanțe metabolice derivate din diverse tipuri de ciuperci de mucegai și pot prezenta un risc pentru sănătate în cazul consumului pe termen lung.

Clienții sunt sfătuiți să nu consume produsul cu data limită de consum menționată și să îl returneze. Fie că este nedeschis sau deja deschis, în magazinele dm.

Prețul de achiziție va fi rambursat, iar acest lucru poate fi făcut fără necesitatea prezentării bonului fiscal. Produsele pot fi returnate până la data de 15 septembrie.

Cremă tartinabilă cu spanac, retrasă din Mega Image

Săptămâna trecută Mega Image a retras de la vanzare produsul ECO Crema tartinabila vegan cu spanac, loturile 2402003D; L2403058C; 405093FG cu datele de expirare: 03.02.2024; 27.03.2024; 03.05.2024.

Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului. Produsul poate prezenta urme de corp străin.

Mega Image îndeamnă clienții să nu consume produsele cu loturile menționate mai sus. Le solicită amabil să le distrugă sau să le returneze la magazinul de la care au achiziționat produsul.

Cremă cu spanac. Sursa: ANSVSA