CTP, discurs furibund după moartea lui Bălăceanu-Stolnici. Jurnalistul a luat foc

CTP, discurs furibund după moartea lui Bălăceanu-Stolnici. Jurnalistul a luat focCristian Tudor Popescu. Sursa foto: Cristian Tudor Popescu

CTP a comentat în stilul său caracteristic moartea academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici. Jurnalistul a spus despre acesta că a fost unul dintre cei mai mari informatori ai Securității, înainte de 1989.

CTP a comentat moartea lui Constantin Bălăceanu-Stolnici în stilul său caracteristic. Jurnalistul a susținut că academicianul a fost unul dintre cei mai importanți informatori ai Securității. De asemenea, Cristian Tudor Popescu afirmă că acest lucru s-a îmtâmplat, mai ales, înainte de Revoluția din 1989.

Jurnalistul a amintit ironic și de toate meritele pe care Bălăceanu-Stolnici le-a primit spre finalul vieții. Academicianul a fost lăudat atât de Ioan Aurel Pop, cât și de ministrul Culturii, Raluca Turcan, cu ocazia împlinirii a vârstei de 100 de ani. De asemenea, Bălăceanu-Stolnici a primit și ordniul „Sfântul Ioan Gură de Aur” de la Patriarhul Daniel.

CTP, mesaj acid după moartea lui Constantin Bălăceanu-Stolnici

„A sucombat un sfânt. A încetat din viață boierul academician Bălăceanu-Stolnici, unul dintre cei mai vomitivi turnători din istoria Securității. A dat pe mâna organelor, contra bani și titluri universitare, zeci de ani, zeci de «dușmani ai poporului», potrivit verdictului CNSAS din 2007.

Constantin Balaceanu Stolnici a murit la 100 de ani.

Constantin Balaceanu Stolnici a murit la 100 de ani / Sursă foto: Wikipedia

Mult lăudat de Securitate pentru «calitatea informațiilor» și «capacitatea de sinteză». Mult lăudat, de asemenea, de către Ioan Aurel Pop și Raluca Turcan, pe 7 iulie anul acesta, la Academia Română, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani. Patriarhul Daniel i-a conferit ordinul numit, cum dracu altfel, «Sfântul Ioan Gură de Aur»”, a transmis CTP.

Întrebare pentru toți credincioșii

Jurnalistul și-a încheiat mesajul prin a adresa o întrebare tuturor credincioșilor. CTP se întreabă dacă academicianul Bălăceanu-Stolnici va fi trimis în iad pentru păcatele sale sau în rai pentru că și acolo este nevoie de informații.

„O întrebare pentru credincioși: unde-l va trimite Dumnezeu pe acad. dr. Bălăceanu-Stolnici, în iad, pentru păcatele lui, sau în rai, că are și Tatăl Nostru nevoie de informatori performanți?”, a încheiat CTP.

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a murit la vârsta la 100 de ani, duminică dimineață. Descendent al unei vechi familii boierești, a fost un remarcabil om de ştiinţă român, medic neurolog şi academician. Anunțul a fost făcut de Universitatea Ecologică din București și confirmat de doi dintre apropiații profesorului, Mihai Copăceanu și Lazăr Gigel.