Sângerările nazale, semnalul unor boli grave. Controlul medical, obligatoriu

Sângerările nazale, semnalul unor boli grave. Controlul medical, obligatoriuSângerările nazale pot fi simptomele unor boli grave. Sursa foto: pexels

Dacă aveți peste 45 de ani și sângerări nazale este cazul să mergeți la un doctor, deoarece pot fi semnalul unei boli grave.

De regulă susțin medicii, sângerările nazale sunt specifice copiilor și apar atunci când țesutul care căptușește interiorul nasului este ușor iritat.

De asemenea, combinația dintre aerul uscat și micile vase de sânge din nas pot provoca sângerări nazale, pentru care nu este cazul să vă faceți probleme.

Sângerările nazale pot fi simptomele unor boli grave.

Sângerările nazale pot fi simptomele unor boli grave. Sursa foto: Pexels

Cu toate astea există și cazuri când sângerările nazale sunt semnalul unor boli grave, cum ar fi hipertensiunea arterială sau HTA.

”Tensiunea arterială poate crește, de exemplu, atunci când zburați cu avionul sau când urcați la o altitudine mare în munți – toate acestea pot duce și la problema menționată”, a declarat un medic.

În acest caz este bine să vă prezentați pentru un consult medical la un cardiolog, care să vă prescrie un tratament medical.

Probleme de coagulare a sângelui

Medicii mai spun că o sângerare nazală, de exemplu, la vârsta de 50 de ani, poate anunța o problemă de coagulare a sângelui, de regulă fiind vorba despre lipsa vitaminei K.

De asemenea, alte boli care pot fi prevestite de sângerările nazale, în afara de tensiunea arterială sauprobleme de coagulare a sângelui, și ateroscleroza.

”Dacă un adult începe să aibă sângerări nazale din ce în ce mai frecvente, ar trebui să facă o programare la medic, să se consulte și să fie examinat. Când acordați primul ajutor în astfel de situații, capul nu trebuie înclinat înapoi – este mai bine să puneți ceva rece pe nas, de exemplu, gheață învelită într-un prosop sau un pachet cu un produs de la congelator”, a declarat un medic, citat de Doctorul Zilei.

Alte cauze includ:

• prezența unui corp străin în cavitatea nazală; • leziuni ale nasului; • tumori; • boli inflamatorii (sinuzită, rinită, SARS, gripă și o serie de altele); • anomalii congenitale în dezvoltarea vaselor de sânge; • inhalarea aerului uscat din interior; • operații în cavitatea nazală;unui recipient de oxigen; • utilizarea necontrolată a medicamentelor vasoconstrictoare în nas sau abuzul de alcool; • activitate fizică crescută.