Activitățile IT ale Hornbach, controlate din România. Locuri de muncă disponibile

Activitățile IT ale Hornbach, controlate din România. Locuri de muncă disponibile Hornbach deschide în România un hub IT. Locuri de muncă disponibile. Sursa Dreamstime

Hornbach a anunțat că deschide în România un hub IT pentru toate cele 9 țări în care are magazine și a pus la bătaie mai multe locuri de muncă pentru programatori.

Activitățile IT ale Hornbach vor fi controlate din România. Retailerul german de mate­ria­le de construcții, cu magazine în 9 țări, deschide în România un hub care va fi implicat în realizarea de soluții IT. Reprezentanții Hornbach România au declarat că în țara noastră există mulți programatori foarte bine pregătiți.

„Hornbach IT Hub România va deservi exclusiv grupul Hornbach, mai precis proiecte la nivel de grup. Va fi, mai concret, o extensie a departamentului de IT din Germania.

Se va lucra la soluții IT exclusiv pentru toate cele 9 țări unde este grupul Hornbach prezent în acest moment.

Ne puteți urmări și pe Google News

Activitatea derulată în România este o colaborare cu echipele din Germania pentru o serie de proiecte interne pe care dorim să le derulăm”, au precizat reprezentanții retailerului.

Locuri de muncă disponibile

Hornbach a anunțat că există mai multe locuri de muncă disponibile: frontend, backend și fullstack developer, precum și poziții de app-developer pe diferite limbaje de programare.

Hornbach deschide în România un hub IT. Locuri de muncă disponibile

Anunțul reprezentaților Hornbach. România e vizată. Sursa Dreamstime

„Echipa poate crește într-un ritm susținut, în funcție de proiectele care sunt în derulare. Pentru anii următori ne propunem să creștem numărul angajaților și să ne implicăm în și mai multe proiecte internaționale ale grupului Hornbach”, au mai spus reprezentan'ii retailerului.

Administratorii Hornbach IT Hub România sunt Mihaela Chelu, director financiar Hornbach România, și Radu Mihai Oniga, Head of e-Business Hornbach România.

Profitul Hornbach

Hornbach a consemnat în 2022 afaceri de 1,51 miliarde de lei (+16% față de 2021) și un profit net de 35,44 milioane de lei (-36% față de 2021). Cea mai mare societate afiliată, Hornbach Baumarkt AG, operează 167 de magazine de materiale de construcții și grădinărit, două magazine specializate și magazine online în nouă țări europene.

În exercițiul financiar 2021/22 (data încheierii exercițiului financiar: 28 februarie 2022), Grupul Hornbach a realizat o cifră de afaceri netă de 5,9 miliarde euro, fiind astfel unul dintre cei mai mari cinci retaileri de materiale de construcții și grădinărit din Europa. Retailerul are 25.000 de angajați, potrivit Profit.