Ofiţerii ruşi din Mariupol, otrăviţi de Ziua Marinei. Doi au murit

Ofiţerii ruşi din Mariupol, otrăviţi de Ziua Marinei. Doi au murit

Panica a cuprins armata rusă la Mariupol, unde după un festin prilejuit de sărbătorirea Zilei Marinei ruse, mai mulți ofițeri au acuzat simptome de otrăvire acută, iar doi din ei au decedat.

Cel puţin 20 de ofiţeri ai trupelor rus din Mariupol au fost internaţi în spital, după e au participat la un banchet prilejuit de ziua armatei ruse. Otrăvirea în masă a fost revendicată de către partizanii ucraineni din Mariupol.

„Şobolanii au nevoie de multă otravă”

Otrăvirea militarilor ruşi din Mariupol a fost făcută publică miercurie, 2 august, de un consilier al primarului Mariupolului, Petro Andriușcenko, referindu-se la surse dintre partizanii din gruparea „Rezistența Mariupol”.

„În timpul sărbătoririi Zilei Marinei, ofițerii au fost otrăviți masiv la una dintre unitățile militare... Invadatorii bănuiesc folosirea cianurii și a pesticidelor în alimente. Oamenii noștri spun zâmbind: „Șobolanii au nevoie de multă otravă”, a scris Andriușcenko pe canalul său de Telegram.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acestuia, un total de 17 invadatori au ajuns în spital în stare deosebit de gravă.. Doi dintre ei sunt morți, iar la restul 15 medicii nu dau niciun prognostic.

Civilii luptă cum pot cu invadatorii

Acesta nu este singurul caz când militarii ruşi veniţi în Ucraina sunt otrăviţi. Primul caz făcut publicut este cel din primăvara anului trecut când o bunicuţă din localitatea Conotop din regiunea Sumi le-a adus invadatorilor un coş cu pateuri proaspete, în semn de „bun venit”. Toţi cei care au mâncat din pateurile femeii au simţit semne de intoxicaţie acută, iar ulterior s-a dovedit că bunătăţurile au fost tratate cu otravă pentru şobolani.

Trebuie remarcat faptul că, înainte de a fi trimiși la Mariupol și în alte așezări ocupate, invadatorilor și propagandiștilor ruși li se recomandă insistent să nu ia mâncare și băutură de la localnici, din cauza încercărilor de otrăvire în masă.

Populația teritoriilor din sudul și estul Ucrainei, ocupate de Federația Rusă, este în cea mai mare parte extrem de neloială față de ocupanții ruși și ajută adesea Forțele Armate ale Ucrainei în eliminarea inamicului.

Totodată, în toate teritoriile Ucrainei, inclusiv Crimeea, se duc lupte de gherilă împotriva ocupanţilor.