Descoperire macabră în Bihor. Două cadavre de bebeluși, băgate în cutii termoizolante

Descoperire macabră în Bihor. Două cadavre de bebeluși, băgate în cutii termoizolante Un cetățean chinez a fost găsit de un trecător pe o stradă din Dobroești. Sursa foto: Arhiva EVZ

Două cadavre de bebeluși au fost găsite în cutii termoizolante, în cimitir. Angajații unei societăți de servicii funerare ar fi lua cadavrele și le-ar fi îngropat acolo, fără să anunțe autoritățile.

Polițiștii din orașul Marghita, județul Bihor, au descoperit două cutii termoizolante, în interiorul cărora se aflau două cadavre umane, unul fiind avorton și unul un nou-născut. În urma examinării medico-legale a cadavrelor, s-a stabilit faptul că acestea prezintă câte o incizie suturată specifică autopsiei.

Oamenii legii au declarat că angajații unei societăți de servicii funerare au preluat cele două cadavre de la Maternitatea Oradea și le-au dus în cimitirul din localitatea Spinuș. Aceștia nu ar fi îngropat cadavrele cum trebuie, potrivit știripesurse.

Un cadavru decapitat a fost găsit în Italia

De curând, și un cadavru fără cap, în stare avansată de descompunere, a fost găsit într-un canal de scurgere din Mareno di Piave, o comună din provincia Treviso, regiunea Veneto, Italia. Polițiștii au spus că acesta ar putea fi al Anincăi Dota, o bătrână de 83 de ani de origine română care a dispărut în iulie 2020, în Santa Lucia di Piave.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cadavrul a afost descoperut de o femeie în canalul de scurgere din spatele casei sale. „Am văzut că era ceva lângă baraj. Apoi mi-am dat seama că este un cadavru”, le-a spus femeia carabinierilor. Cadavrul este într-o stare avansată de descompunere, în faza de saponificare.

Procurorul a dispus o autopsie, pentru lămurirea cauzei morții, dar și un test ADN, pentru a încerca să dea un nume rămășițelor umane. Oamenii legii consideră că trupul este al Anincăi Dota, o bătrână de 83 de ani de origine română, care a dispărut în iulie 2020, în Santa Lucia di Piave. În 2020, femeia a plecat singură de acasă și nu s-a mai întors niciodată. Fiica acesteia a raportat imediat dispariția mamei sale. Polițiștii au căutat-o luni întregi, dar fără rezultat. Acum, autoritățile se bazează pe testarea ADN.

O posibilă variantă este ca ploile să fi umplut rețeaua de irigații subterane, împingând cadavrul și făcându-l să ajungă în canalul de scurgere din spatele casei unde a fost descoperit.