Incendiu de proporţii în Crimeea. Peste 2.000 de oameni, evacuaţi

Incendiu de proporţii în Crimeea. Peste 2.000 de oameni, evacuaţi Sursa: Captura videoIncendiu in Crimeea, peste 2.000 de oameni au fost evacuati. Sursa Captura video

Autorităţile din Crimeea au recurs la evacuarea a peste 2.000 de oameni, locuitorii a patru sate din apropierea unui poligon militar, unde în dimineaţa de 19 iulie a izbucnit un incendiu de proporţii. Motivul ar fi explozia unui depozit de muniţii.

Autorităţile din Crimeea ascund cauza izbucnirii incendiului

Autorităţile ruse, inclusiv cele din Crimeea, nu au comunicat cauza incendiului, limitându-se doar la informaţia că a izbucnit un incendiu şi locuitorii din patru sazte urmează să fie evacuaţi. Şeful administraţiei din Crimeea, Serghei Aksionov, a comunicat pe Telegram că incendiul a avut loc pe un teren de antrenament din districtul Kirovski din estul Crimeei, din cauza căruia autostrada Tavrida a fost blocată.

Aksinov a promis să vină cu detalii despre modificarea traficului rutier.

Funcţionarul a mai comunicat că autorităţile au început să-i evacueze pe cei peste 2000 de locuitori din cele patru localităţi din apropierea poligonului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Evacuarea temporară a locuitorilor a patru așezări este planificată din zona adiacentă. Sunt mai mult de 2 mii de oameni. A fost constituit un centru operațional de urgenţă, toate serviciile specializate lucrează la fața locului", a declarat Oleg Kriucikov, consilier al șefului regiunii, precizând că oamenii vor fi evacuaţi din zona de urgenţă pentru 24 de ore.

Ulterior s-a anunţat că transportul este redirecționat prin rețeaua regională prin așezările Starîi Krîm și Pervomayskoie. Șeful Ministerului Transporturilor din Crimeea, Nikolai Lukașenko, a comunicat că trecerea cu feribotul și transportul feroviar funcționează normal.

Autorităţile din Crimeea susţin că nu sunt victime.

Versiunea ucrainenilor

Presa ucraineană scrie că incendiul că pe poligonul din Kirovski au avut loc câteva explozii puternice a depozitelor cu muniţii. Totodată, autorităţile de la Kiev au infirmat implicarea armate ucrainene în acest caz, dar nu exclude că impozitele au fost puse la cale de „patrioţii ucraineni”.

Aceasta nu este prima explozie la depozitele cu muniţii de pe penisulă. Anterior, o explozie puternică a avut loc la un aeroport militar rusesc din Crimeea. Atunci autorităţile de la Simferopol au declarat că a explodat un depozit cu muniţie pentru aviaţie, iar cauza ar fi fost o ţigară aruncată nestinsă. Ulterior, explozia a fost revendicată de o mişcare de partizani din Crimeea.