Îngrijirea pielii vara: 5 produse esenţiale

Îngrijirea pielii vara: 5 produse esenţiale Plajă. Sursa foto: Pixabay

Pielea are nevoie de îngrijire corespunzătoare pe tot parcursul anului, însă în anotimpul cald razele soarelui şi căldura excesivă îţi pot da bătăi de cap atunci când vine vorba de rutină de beauty.

De asemenea, vara este anotimpul vacantelor la mare, al zilelor petrecute la piscină şi al bronzului. De aceea, crema cu SPF devine un must, iar dacă îţi doreşti un bronz sănătos, singura soluţie este autobronzantul.

Descoperă 5 produse esenţiale pentru o piele sănătoasă şi strălucitoare pe tot parcursul verii:

Crema cu SPF

Crema cu SPF este un must pe tot parcursul anului, nu doar vara. Bineînţeles, în sezonul cald indicele UV este ridicat, ceea ce înseamnă că trebuie să acorzi atenţie reaplicarii cremei cu SPF. Pentru vară, este o idee bună să ai un SPF pentru ten, pe care să îl foloseşti zi de zi. Acesta trebuie să fie potrivit tipului tău de ten şi să se aşeze bine sub machiaj. În prezent, există o mulţime de creme cu protecţie solară pentru ten care nu afectează calitatea machiajului. Ca să te asiguri că produsele de make-up se aplică frumos pe ten, aseapta în jur de 15 minute între aplicarea cremei cu SPF şi aplicarea machiajului.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, pentru vara ai nevoie şi de un produs cu SPF pentru corp. Aplică-l atunci când mergi la mare, la piscină, dar şi atunci când petreci mult timp în aer liber şi porţi pantaloni scurţi sau tricouri ori maiouri. Este de preferat să alegi un produs cu SPF 30 sau 50 pentru o protecţie corespunzătoare.

Autobronzantul

Oricât de frumos ar arăta bronzul natural, acesta este un semn că pielea ta suferă şi încearcă să se protejeze de efectele soarelui. Astfel, cea mai bună soluţie pentru o piele colorată şi sănătoasă este autobronzantul. Poţi opta pentru autobronzant spumă, spray sau loţiune, în funcţie de ce funcţionează mai bine pentru tine. Dacă îţi doreşti să reduci riscul de a te păta, alege un autobronzant care oferă un bronz gradual, pe care să îl aplici zilnic, la două zile sau de două ori pe săptămână.

Înainte de a aplica autobronzantul, pregăteşte corespunzător pielea. Foloseşte un produs de exfoliere pentru a îndepărta celulele moarte. Mai apoi, aplica produsul pentru bronz conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Nu uita să aştepţi cel puţin 15-20 de minute înainte de a te îmbrăca, pentru că produsul să intre bine în piele.

Cremele cu particule strălucitoare

Cremele cu particule strălucitoare sunt perfecte pentru un look de vară, fie că ieşi în oraş, mergi la festival sau la plajă. Crema cu particule de sclipici nu trebuie să fie doar un produs cosmetic. Poţi opta pentru un produs ce oferă hidratare sau parfum plăcut, în afară de particulele strălucitoare.

Astfel de creme se pot aplica doar în zona decolteului sau pe picioare, însă le poţi aplica şi pe tot corpul, în funcţie de ţinută pe care urmează să o porţi.

Produsele de hidratare

Hidratrea este esenţială pe tot parcursul anului, iar anotimpul cald nu face excepţie. Alege produse de hidratare blânde, care nu încarcă pielea, mai ales dacă transpiri des din cauza vremii caniculare. Pentru ten poţi alege spray-uri şi seruri de hidratare în locul cremelor grase, iar pentru corp poţi folosi o loţiune hidratantă uşoară, care intră repede în piele.

Tu decizi cât de des aplici produsele de hidratare, în funcţie de nevoile pielii tale.

Balsamul de buze

Este foarte important să bei suficientă apă, în special în sezonul cald, pentru a preveni deshidratarea. Atunci când te hidratezi corespunzător, buzele tale îşi vor păstra aspectul sănătos. Bineînţeles, un balsam de buze este mereu o idee bună, mai ales că acesta poate fi folosit şi pentru make-up. Alege un produs care oferă şi hidratare, dar şi un luciu sau puţină culoare buzelor.

Dacă nu vrei o rutină prea complicată pentru îngrijirea pielii în sezonul cald, atunci pune accent pe hidratare, protecţie solară şi îngrijirea buzelor. De asemenea, dacă vrei un bronz frumos fără să îţi agresezi pielea, alege un autobronzant care să îţi ofere culoarea mult dorită.