4 azile închise și 22 suspendate după controale în țară

4 azile închise și 22 suspendate după controale în țară Sursa Foto: Arhiva EVZ

În urma dosarului Azilele groazei, centrele de profil din toată țara au fost verificate de autorități. Dintre cele 446 de centre verificate, 4 dintre acestea au fost închise, în vreme ce 22 au fost suspendate în urma neregulilor descoperite.

Azilele din toată țara au fost verificate de autorități. Este vorba de 446 de centre de profil, dintre care patru au fost închise și 22 au fost suspendate în urma neregulilor constatate.

Controale masive la centrele din toată țara

Printre centrele pentru îngrijirea bătrânilor în cazul cărora s-a luat decizia suspendării temporare se numără Casa de tip familial Floare de colț DGSAPC sector 4, apartament de tip familial DGSAPC sector 3, 3 unități rezidențiale de tip familia DGSAPC sector 4, CIA Floarea Speranței sector 3, CABR Milcov DGSAPC sector 1, locuință maxim protejată Stolnicu Vasile DGSAPC sector 2, Căminul privat pentru bătrâni Sfânta Cuvioasă Parascheva, Căminul privat pentru persoane vârstnice Sf. Mina (nelicențiat), toate din București, potrivit comunicării făcute de autorități.

Căminul de Bătrâni din Constanța 222

În județul Argeș a fost suspendată activitatea a 9 unități în urma controalelor realizate de OPC și DSP.

De asemenea, s-a luat decizia închiderii a două cămine de bătrâni Sfinții Constantin și Elena din județul Constanța. La nivelul județului Mehedinți, este vizată Asociația Re-Min, Centrul de îngrijire și asistență „Căsuța lui Min".  O unitate din județul Timiș a primit decizia de suspendare temporară a activității timp de 3 luni. În județul Vâlcea un azil este în proces de licențiere pentru un serviciu, potrivit stiripesurse.

Premierul a cerut schimbarea legii

De luni, toate centrele de copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi, de stat şi private, sunt verificate la sânge, la ordinul premierului Marcel Ciolacu. Premierul a cerut urgent schimbarea legii astfel încât să se evite repetarea cazul căminelor groazei din județul Ilfov.

Controalele mixte sunt realizate cu angajaţi din Direcţiile de Sănătate Publică, angajaţi ai Oficiilor Judeţene pentru Protecţia Consumatorului, angajaţi de la Direcţiile Sanitar-Veterinară, poliţişti, precum şi angajaţi ISU.

Șeful DSP Ilfov a demisionat luni. Decizia a fost luată după o întâlnire cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Teodor Gabriel Negulescu susține că a anunțat mai multe instituții, inclusiv poliția, Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă și a fost făcut un control comun, deci nicio instituție nu poate spune că nu știa ce se întâmplă în azilele din Voluntari.

Ne puteți urmări și pe Google News