Sportul românesc e în doliu! Tânărul fotbalist cu piciorul amputat a încetat din viață

Sportul românesc e în doliu! Tânărul fotbalist cu piciorul amputat a încetat din viață Zoia Konovalova, redactor-șef al Societății de Stat de Radio și Televiziune din Kuban, a fost găsită moartă în Krasnodar. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Tânărul fotbalist din Buzău nu a supraviețuit accidentului teribil în urma căruia îi fusese amputat un picior. Denis Porumb nu a putut trece de șocul pierderii piciorului, în urma căruia a suferit o hemoragie masivă. Sportul românesc depliânge moartea tinerei speranțe a fotbalului.

Denis Porumb, tânărul fotbalist din Buzău care a suferit amputarea piciorului în urma unei încercări de a sări peste un gard, a încetat din viață, potrivit Știripesurse. Dispariția sa bruscă a adus o durere cutremurătoare familiei, prietenilor și apropiaților lui Denis, a cărui moarte subită li se par un coșmar.

Accident teribil pe terenul de fotbal

Denis Porumb, un tânăr din comuna Cochirleanca, județul Buzău, se juca fotbal alături de alți tineri pe o străduță din sat. În timpul jocului, mingea a ajuns în curtea școlii, iar el a mers să o recupereze, fără să anticipeze pericolul care i-a fost fatal. O bucată de fier beton i-a străpuns piciorul, secționându-i artera femurală și vena iliacă, conform informațiilor furnizate de localnici.

Imediat, colegii de joc au chemat o asistentă de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), care locuia în zonă, iar ea i-a acordat primul ajutor tânărului care leșinase. Denis a fost transportat la UPU din cadrul Spitalului Județean Buzău, unde a primit tratament intravenos. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul de Urgență Floreasca din București, unde i s-a amputat piciorul. Starea lui era în continuare critică, având nevoie de transfuzii de sânge pentru a supraviețui.

Mobilizare impresionantă pe rețelele sociale

Cunoscuții lui Denis au lansat zeci de apeluri pe internet pentru a găsi donatori de sânge, iar viața adolescentului să poată fi salvată.

„Verisorul meu, Denis Gabriel Porumb, are nevoie de donatori de sânge pentru transfuzii. A suferit un accident şi este acum la Spitatul Floreasca din Bucureşti. Va rugam din suflet, pentru cine doreşte sa meargă la orice centru de donare sa doneze sange pentru el. Important sa specificaţi numele lui şi spitalul unde este internat. Va rog din suflet, sa distribuiţi masiv acest mesaj. Din ce am înţeles la Buzău, abia luni dimineaţa au deschis la centrul de donare. Va mulţumim!”, scria verișorul lui Denis, zilele trecute, pe Facebook, în încercarea de a-l ajuta pe nefericitul sportiv.

Potrivit presei locale, zeci de buzoieni cu suflet mare au anunțat că luni dimineață se vor prezenta la Centrul de Transfuzii pentru a dona sânge. Din păcate, în cursul zilei de duminică, Denis Porumb, elev în clasa a unsprezecea la Liceul Sportiv din Buzău, a pierdut lupta cu viața.

Sursa foto: Buzoienii.ro

Ne puteți urmări și pe Google News