JPMorgan Chase va plăti 290 de milioane de dolari pentru a ajunge la o înțelegere cu victimele lui Epstein

JPMorgan Chase va plăti 290 de milioane de dolari pentru a ajunge la o înțelegere cu victimele lui Epstein Dolari. Sursa foto: Pixabay

JPMorgan Chase a fost de acord să plătească 290 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces colectiv intentat de victimele schemei de trafic sexual a lui Jeffrey Epstein, a declarat luni avocatul acuzatorilor.

Plângerea inițială împotriva JPMorgan a acuzat marea bancă americană că a furnizat servicii financiare care au permis abuzurile lui Epstein, ignorând în același timp semnalele de alarmă pentru a profita de pe urma unui client bogat.

JPMorgan a declarat că Epstein însuși este vinovat pentru atrocitățile comise, susținând în același timp că a întrerupt activitatea lui Epstein atunci când banca a luat cunoștință de neregulile comise. Cele două părți au dezvăluit înțelegerea la începutul zilei de luni, spunând că acordul „este în interesul tuturor părților, în special al supraviețuitorilor care au fost victimele abuzurilor teribile ale lui Epstein”.

Avocatul reclamanților, David Boies, a dezvăluit ulterior cifra de 290 de milioane de dolari prin intermediul unei purtătoare de cuvânt. Acordul, care este supus aprobării instanței, vine în urma unei înțelegeri paralele cu Deutsche Bank, anunțată în luna mai, în care instituția europeană a acceptat să plătească 75 de milioane de dolari pentru a soluționa litigiul intentat de victimă.

Ne puteți urmări și pe Google News

JPMorgan l-a acuzat pe fostul director Jes Staley că a menținut relația cu Epstein

„Cu toții înțelegem acum că modul în care s-a comportat Epstein a fost monstruos”, a declarat o purtătoare de cuvânt a băncii.

JPMorgan și-a început serviciile bancare cu Epstein încă din 1998, dar nu a renunțat la el până în 2013. Reclamanții au susținut că JPMorgan știa sau ar fi trebuit să știe încă din 2006 că susține un prădător sexual, dar că banca l-a păstrat pe miliardarul Epstein ca și client mult după această perioadă.

Cazul a inclus o depoziție a directorului general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, întrebările fiind axate pe momentul în care oficialii de top au luat cunoștință de comportamentul lui Epstein și pe motivul pentru care acesta nu a fost eliminat mai devreme.

Epstein a fost condamnat în Florida, în 2008, pentru că a plătit fete tinere pentru masaje, dar a executat doar 13 luni de închisoare în baza unui acord secret de recunoaștere a vinovăției.

sursa: insiderpaper.com